Отидете към основна версия

23 613 20

Какъв цвят кола да изберем, за да сме модерни

  • basf-
  • автомобили-
  • цветове-
  • тенденции

Компанията BASF проведе изследване на тема "Най-популярните автомобилни цветове в близко бъдеще". На база на данните, експертите от фирмата създадоха палитра от 65 цвята, които според тях ще са най-популярни в следващите пет години.

Проучването бе направено от специалисти на BASF от подразделенията на компанията в Германия, САЩ, Япония и Китай. Техният избор се основава на различни тенденции, включващи и неавтомобилни сфери.

Например, един от глобалните трендове е навлизането на топлите и бежови тонове, които произлизат от модерното напоследък внимание към красотата на човешкото тяло. Според хората от BASF има и още един основен фактор, определящ бъдещите цветове на колите.Става дума за това, че автомобилът постепенно се превръща от чисто транспортно средство в комплексен разностранен продукт, който тясно комуникира с водача и с окръжаващата ни среда.

Предположения са, че за Европа и за Близкия изток в скоро време ще се наложат странни цветове на автомобилите, като жълто-зелен и "бяло злато". Керемидените оттенъци също ще се наложат според експертите от BASF.

В същото време в Северна Америка ще се наложи тъмно синьото, а бялото, сивото и черното ще запазят популярността си. Азиатско-Тихоокеанският регион ще се наложи т.нар. "мръсно бяло".

Ще припомним, че по-рано тази година от компанията BASF определиха и най-популярният автомобилен цвят в момента. В Европа за 2016 година класацията се оглавява от белия цвят.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини