Отидете към основна версия

14 820 20

Новото Polo е по-голямо от Golf III

  • volkswagen-
  • polo

Volkswagen представи официално шестото поколение на субкомпактното Polo, макар че новият модел вече попада в този клас по-скоро по силата на традициите. Малкият хечбек за пръв път прескача границата на четирите метра и с дължината си от 4 053 мм се вмества между Golf III и Golf IV (съответно 4 020 и 4 149 мм). От предшественика му от първата генерация го разделят близо 55 сантиметра.

Polo VI е построено на модулната платформа MQB A0, която Seat вече използва за новото поколение Ibiza. Версията с три врати отпада от гамата заради слабо търсене.

Автомобилът е широк 1 751 и висок 1 446 мм, а междуосието е 2 564 мм. Това го прави 81 мм по-дълъг и 69 мм по-широк от предишната генерация. Височината е останала същата, но разстоянието между предния и задния мост е нараснало с цели 94 мм.

Колеите също са разширени. Предните колела са раздалечени с 62 мм в сравнение с Polo V, а задните - с 49 мм. Багажникът пък поема 351 срещу 280 литра.

Новият модел ще се предлага с четири бензинови и един дизелов двигател. В гамата са включени новите 1.5-литрови трицилиндрови мотори с атмосферно или принудително пълнене във версии с 65, 75, 95 и 115 к.с., четирицилиндров агрегат със същата кубатура (150 к.с.) и двулитров двигател с 200 коня за напомпаната модификация GTI.

Дизелът е с обем 1.6 литра и ще се предлага в два мощностни варианта с 80 и 95 к.с. На някои пазари ще се продава модификация с фабрична газова уредба и мощност 90 к.с. В зависимост от двигателя ще бъдат достъпни пет- и шестстепенна механична трансмисия и робот с два съединителя и седем предавки.

За новото Polo са предвидени шест различни модификации: традиционните Trendline, Comfortline и Highline, спортните R-Line и GTI, както и версията Beats с 300-ватова озвучителна система, одобрена лично от рапъра Доктор Дре.

Купувачите ще могат да избират между 14 цвята за каросерията, 12 вида джанти, 13 варианта са оформление на арматурното табло и 11 различни дамаски за тапицерията на седалките.

В оборудването влизат цифров приборен панел, мултимедийни системи с диагонал на екрана от 6.5 до 8 инча, панорамен стъклен покрив (най-големият в класа), светодиодни фарове, безжично зарядно за телефон, климатроник с датчик за влажността на въздуха и антиалергенен филтър, спортно окачване с регулируеми амортисьори, адаптивен круиз контрол, функции за автоматично паркиране и следене на слепите зони и др.

Ценовата листа на новото Polo в Германия започва от €12 975. Volkswagen ще започне да приема поръчки през есента, а първите клиенти ще получат колите си през януари 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини