Отидете към основна версия

16 533 23

Audi спира продажби заради неверен разход

  • audi-
  • a4-
  • a5-
  • s4-
  • s5

Продажбите на няколко модела на Audi Европа ще бъдат преустановени заради несъответствие между обявения и реалния разход. Мярката ще засегне "меките" хибриди A4 и A5 с 2.0-литров турбодвигател и електромотор и спортните S4/S5.

Стартерът на хибридните модификации е заменен от стартер-генератор с цел намаляване на консумацията на гориво. На практика обаче се оказва, че това не само не подобрява икономичността, а я влошава. Занижен е и разходът в заводските данни за S4/S5 с 3.0-литров V6.

"Проблемът е бюрократичен. Лабораторните изпитания по цикъла NEDC показват по-висок с 0.2-0.3 литра разход, а в реални пътни условия той естествено е по-нисък. В тестови режим меката хибридната система просто не заработва", твърди представител на Audi пред Motoring.

От немската компания обясняват, че биха могли да не спират продажбите и да обясняват на всеки купувач за разминаването, но това щяло да предизвика още по-голямо объркване. В момента от германското Министерство на транспорта се очаквало издаването на нов сертификат за разхода на A4, A5 и S4/S5. Междувременно обаче от Audi са взели решение преустановят предлагането на тези модели в 27 европейски страни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини