Отидете към основна версия

5 601 17

Следва малък кросоувър от Tesla

  • tesla-
  • кросоувър
Примерно изображение

Компанията на Илон Мъск вече пусна малкия бюджетен Model 3 и може да се насочи към други разработки, като една от тях със сигурност ще бъде по-малък кросоувър. Наскоро в публична реч Мъск е вмъкнал небрежно думите "...ако бъде наречен Y", освен това за такъв модел през юни бе пуснат конкурс за най-подходящия възможен дизайн.

Според критиците автомобилът ще бъде базиран на платформата на Model 3, защото по този начин ще паднат значително разходите и времето за разработване, което при Model 3 отне близо три години. Това ще рефлектира и върху цената, която обаче, едва ли ще бъде толкова ниска. Другият проблем, пред който е изправена компанията, е насочването на всички ресурси към изпълнението на близо 500 хилядите поръчки за малкия седан, които ще продължат със сигурност до 2019-та независимо от постоянното увеличение на обема на производство.

Кросоувърите определено са по-апетитната ниша и гения Мъск едва ли ще я остави без електрически представител при по-малките и е само въпрос на време да разберем повече информация за нещото, което ще бъде наречено Y.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини