Last news in Fakti

5 Август, 2017 10:00 5 594 17

Следва малък кросоувър от Tesla

  • tesla-
  • кросоувър
Следва малък кросоувър от Tesla - 1
Примерно изображение

Компанията на Илон Мъск вече пусна малкия бюджетен Model 3 и може да се насочи към други разработки, като една от тях със сигурност ще бъде по-малък кросоувър. Наскоро в публична реч Мъск е вмъкнал небрежно думите "...ако бъде наречен Y", освен това за такъв модел през юни бе пуснат конкурс за най-подходящия възможен дизайн.

Според критиците автомобилът ще бъде базиран на платформата на Model 3, защото по този начин ще паднат значително разходите и времето за разработване, което при Model 3 отне близо три години. Това ще рефлектира и върху цената, която обаче, едва ли ще бъде толкова ниска. Другият проблем, пред който е изправена компанията, е насочването на всички ресурси към изпълнението на близо 500 хилядите поръчки за малкия седан, които ще продължат със сигурност до 2019-та независимо от постоянното увеличение на обема на производство.

Кросоувърите определено са по-апетитната ниша и гения Мъск едва ли ще я остави без електрически представител при по-малките и е само въпрос на време да разберем повече информация за нещото, което ще бъде наречено Y.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпото

    3 16 Отговор
    Кво ли не изкара ама го няма никъде по шосетата. Събра парите на хората сега ще си бие шута и айде, кой се е прее..л прее...л, другите да си чакат реда.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 Ловеца на поршета

    6 14 Отговор
    Добре че BMW са създали X4-та че да има Тесла от кого да копират дизайна.

    Коментиран от #5

  • 3 onq s konq

    7 11 Отговор
    Тесли брадви чукове разни ама беенвето си е беенве
  • 4 Реално

    7 5 Отговор
    Те хубаво изкарват нови модели-ама кой ще ги кара за такива пари???....99% от населението на Земята не може да си го позволи този лукс.

    Коментиран от #6, #7, #14

  • 5 Кожо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ловеца на поршета":

    А БМВ са го открли сами, така ли? Виж как изглежда и кога е създаден Ssang Yong Actyon
  • 6 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Това за 99% си беше здраво изхвърляне да знаеш ! Само населението на САЩ , Канада и ЕС е над 20% от световното , а там няма човек , който не може да си позволи кола за 300-400 долара месечно , дали ЩЕ го направи отделен въпрос . Отделно от тях само в Китай и Индия има към 200 000 000 с доходи над 50000 долара годишно , за арабските страни да не говорим , та по полека с процентите
  • 7 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    И също така над 50% от продаваните в момента "кросоувъри" са на цени над 40000 долара , каква е разликата , освен дето това е пет пъти по-добро ?

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Никой

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпото":

    Като си седиш в махлата къде ще ги видиш? Погледни малко статистики или посети по-развити държави като САЩ и Холандия, па да видиш има ли ги няма ли ги.
  • 9 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    До прословутия модел Т на Форд колко народ е можел да си позволи автомобил?
  • 10 PST

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпото":

    Ела в София - поне 3 има със сигурност ...около Ал.Невски редовно минават .
  • 11 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Колко градуса е в Добрич? Май доста те е напекло пак?!
    Сподели ни каква формула ползва за изчисляването, че Tesla Y ще е 5 пъти по-добър от Jaguar E-pace например? Или викаш неповторимия дизайн на "изакан" таблет в средата и липсата на ел. седалки в базовата версия, са върхът на технологиите, а?
  • 12 Язе

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    В кое е по-добро?Та чак и пет пъти.След онзи"супер" дизайн сега хората ще му го рисуват.Модел 3 има чар колкото химическа тоалетна.хигииигигххихих
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 лизинг

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Глупости, във други държави доста голям процент карат нови скъпи коли на лизинг.
  • 15 Дедо ви

    1 1 Отговор
    Гледам , че у нас много не ги карат ...

    Коментиран от #16

  • 16 Младши

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо ви":

    Ми тури си цайсите деда!

    http://www.ecars.bg/blogs/870-12-novi-poruchki-tesla-model-s-region-dobrich
  • 17 Иван Господинов

    1 2 Отговор
    Карат се и то много. Наскоро се прибрах от Холандия там има цели таксиметрови компании в които колите са само Тесла. Навсякъде по улиците има Тесли и всякакви други електрички, плъгин хибриди и прочее. Буквално едно 30% от паркираните коли по улиците на Амстердам са закачени на кабел и се зареждат.