Отидете към основна версия

2 508 6

Лудо шоу в Лас Вегас

  • mercedes-benz-
  • mercedes-benz glk-
  • widestar glk

Mercedes-Benz GLK отскоро се продава в Европа, в това число и у нас, но все още продажбите му зад Океана не са стартирали. За да не скучаят янките, немците решиха да направят едно доста странно и екзотично шоу, което се проведе в Лас Вегас, по време на традиционното изложение SEMA. Там бяха представени доста екстравагантни вариации на тема GLK, но до финала на конкурса достигнаха само четири. От тях сериозно изглеждаше единствено творението на Brabus, наречено Widestar GLK. Тази машина, дело на специалистите от Ботроп, изглежда доработена в духа на “старата школа”. Останалите три разработки са, образно казано, цирк на колела.

Ателието Renntech представи странен проект на тема легендарната надпревара Pikes Peak. Странното е, че Mercedes-Benz никога не са вземали участие в това състезание. Гледката обаче е умопомрачаваща. GLK е с доста голямо антикрило и необичайни прагове - или с други думи “смях в залата”.

Вече стана ясно, че единствено творението на Brabus се отличава със своята “цивилност” на фона на останалите финалисти. Черен цвят, строго-изглеждащи фирмени джанти Monoblock и стилни линии правят Widestar GLK да изглежда като конферансие на фона на останалите “циркови артисти”.

А какво ще кажете за откритата версия на GLK? Тя е дело на Boulevard Customs и е наречена Urban Whip. Плажният вариант с изрязан таван и намален размер на ветроупорното стъкло впечатлява още и с огромните лети джанти.

Ако в списъка на вашите хобита присъства уличният спорт, наречен скейтборд, няма как да не изпаднете в тиха лудост при вида на четвъртия финалист. Това GLK е претворено от Legendary Motorcar Company и е снабдено с всевъзможни съоръжения за практикуване на гореспоменатия спорт. Моделното му обозначение е Rock Crawler.

Тъй като този “смешен” конкурс е организиран директно от марката Mercedes-Benz, за всеки един от четирите финалисти може да се гласува на американския сайт на марката. Победителят ще бъде обявен на 2 декември.

Радослав Славчев

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини