Отидете към основна версия

8 104 18

Дизелова 7-series от G-Power

  • bmw-
  • тунинг-
  • g-power

Малко преди да настъпи крахът на дизеловите двигатели, германците от BMW пуснаха един наистина колосален двигател. Той бе шестцилиндров 3.0-литров дизел, но се уповаваше да принудително пълнене от цели четири турбокомпресора. Това се пренесе в мощност от точно 400 конски сили и впечатляващите 760 нютонметра въртящ момент с ускорение от 0 до 100 за завидните 4.6 секунди.

Сега обаче, е време известните с лудите си проекти тунери от G-Power да подхванат нещата. Това подхващане се трансформира в увеличение на мощността до 460 конски сили и още по-покъртителните 860 нютонметра въртящ момент. Това означава над 150 конски сили на литър - нещо безумно за дизелов двигател и съответно подобряване на ускорението с общо 3 десети до 4.3 секунди, което е равностойно на M2 и M3/4.

Интересното тук е, че могат да бъдат контролирани режимите на мощност - лесно да се преминава от заводския към G-Power-ския. За да се контролира тази мощност има и нова спирачна система с двукомпонентни дискове и многобутални спирачни апарати. Единствената промяна във външния вид са типичните за производителя джанти с пет двойни спици, които за Седма серия са 21-цолови, като възможностите за цветове са Gun Metal Grey, Stardust Silver, Diamond-cut или Jet Black.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини