Отидете към основна версия

26 040 19

Ferrari показа ново "евтино" кабрио

  • ferrari-
  • portofino-
  • california t-
  • франкфурт 2017

Най-достъпният модел на Ferrari вече се казва Portofino. Новият кабриолет с мощност 600 к.с. ще замести California T в гамата на италианската марка.

Portofino запазва V-образния 8-цилиндров двигател на предшественика си. Агрегатът с два турбокомпресора обаче има различни бутала и мотовилки. Развива 40 коня повече, отколкото в California T, а въртящият момент е нараснал от 755 на 760 Нм.

Седемстепенната роботизирана трансмисия позволява ускорение от 0 до 100 за 3.5 секунди (0.1 сек. по-бързо от предшественика), а максималната скорост надхвърля 320 км/ч.

Portofino е построено на нова платформа, която тежи по-малко от шасито на California T. От Ferrari не посочват точни цифри. Известно е само, че масата се разпределя в съотношение 46:54 процента в полза на задния мост.

В дизайна на Portofino се долавят чертите на 812 Superfast и GTC4 Lusso, от което почти наготово е взет салонът. Оборудването включва мултимедия с 10.2-инчов сензорен екран и седалки с електрически регулировки в 18 направления.

Премиерата на новото открито Ferrari е насрочена за автосалона във Франкфурт през септември. Информация за точната цена все още няма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини