Отидете към основна версия

49 390 31

Евтини джипове, които ще поскъпват

  • джипове-
  • mobile.bg-
  • цена

Истинските всъдеходи, тези конструирани на рама и с бързи и бавни скорости, вече са на изчезване. SUV вълната набра такава популярност, че успя да измести от пазарите истински проходимите автомобили. На вторичните пазари обаче все още изпадат интересни предложения, а сега ще ви покажем 4 джипа, които към момента могат да се купят сравнително евтино, но ако се гледат добре, цената им само може да се покачва в бъдеще.

Jeep Grand Cherokee

Звездата от 90-те години на миналия век е един от най-старите джипове, движещи се все още по родните пътища. Много от продукцията не е в добро техническо състояние, но има и доста запазени екземпляри. Въпреки проблемната каросерия и трансмисия тези автомобили са надеждни, почти със статут на култови и прогнозата е, че цената им няма да падне повече от нивата, на които е в момента.

Range Rover II

Трябва да сте доста смел човек, за да приютите в гаража си подобен автомобил. Добре отремонтираните варианти, които са все още евтини, ще започнат да поскъпват. За да дойде това време обаче трябва да отделите доста нерви и да се абстрахирате от проблемния "букет" от електроника и вечно развалящото се пневматично окачване. Двигателите също са капризни, но пък проходимостта е отлична.

Mercedes-Benz G-Klasse

Ако сте собственик на G-Klasse, произведена през 90-те и целите в бъдеще да изкарате пари от този всъдеход, то не се опитвайте да го правите визуално да изглежда като съвременните G-Klasse. Това ще се отрази в негативен план на цената. Добре запазените екземпляри от онова време днес се търгуват в Германия за суми от над 40 000 евро, като тази тенденция се очаква след време да дойде и у нас.

Toyota Land Cruiser 70

Това са едни от малкото абсолютно неубиваеми автомобили, които имат всички шансове след време да се превърнат в абсолютна класика. Въпреки уникалната си надеждност и проходимост и тези джипки си имат недостатъци. Основният проблем обаче е да се намери читава кола. Тези автомобили винаги се използват по предназначение, което означава, че са се движили в най-суровите и тежки климатични и пътни условия.

Кратка справка в най-големия автомобилен сайт в България показва, че в България предлагането на въпросните четири модела не е малко. Друг е въпросът, в какво състояние се намират екземплярите у нас. На първо четене има и много "уморени", но има и джипки, които заслужават внимание. Предлаганите екземпляри на нашия пазар можете да разгледате ТУК и ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.

Свързани новини