Отидете към основна версия

18 246 7

Чували ли сте за Audi A8 Coupe?

  • audi-
  • a8-
  • coupe

През 1997-а компанията IVM Automotive получава поръчка от Audi за изработката на прототип, с който да бъде опипана почвата за нов престижен модел от Инголщад. По-интересното е какъв всъщност е автомобилът - версия на флагмана A8 с две врати.

На пръв поглед премахването на чифт врати от инголщадската лимузина не изглежда особено трудно. В процеса на работа обаче от IVM Automotive откриват, че задачата е много по-сложна.

Налага се много дълбока модификация на алуминиевата пространствена рама на A8 и изменения по почти всички панели на каросерията.

От Audi настояват купето да бъде по-късо от лимузината и да няма средна колонка на покрива по подобие на Mercedes-Benz CL.

Седалките с интегриран механизъм на предпазните колани са пригодени от Audi Cabriolet, а готовият автомобил е боядисан в тъмно синя перла. Реакциите на публиката в Женева са положителни, но в Инголщад така и не дават зелена светлина на проекта.

На заден ход дават маркетолозите, които се позовават на изключително резкия спад в продажбите на иначе утвърдените немски купета BMW 8er и Mercedes-Benz CL-Klasse. Единственото Audi A8 Coupe остава собственост на IVM Automotive и за последен път е показано пред публика през 2002-ра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини