Отидете към основна версия

9 041 6

5-те най-значими автомобила от изложението в Лос Анжелис

  • лос анжелис-
  • автомобили-
  • изложение

Ако сте пропуснали да се разходите до автомобилното изложение в Лос Анжелис, то не се притеснявайте, няма нищо страшно. Премиерите не бяха малко, но най-значимите са едва пет. Ето ги.

Infiniti QX50


Луксозната марка на Nissan представи новото поколение на QX50. Кросоувърът е първият сериен модел с двигател с променлива степен на сгъстяване и от Infiniti го определят като "най-важния автомобил, който компанията е пускала в продажба". Двигателят е разположен напречно и задвижва предните колела (досега моторът бе надлъжен, а предаването - задно). Четирицилиндровият бензинов агрегат VC-Turbo, чиято степен на сгъстяване варира между 8.0:1 и 14.0:1, развива 268 к.с. и 380 Нм. Ускорението от 0 до 100 отнема 6.3 сек., а максималната скорост е ограничена на 230 км/ч.

Saleen S1


Американското ателие Saleen, което вече е част от китайската компания Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group (JSAT), представи средномоторния спорткар S1. Двувратото купе е изпълнено в стил Artega GT, но по-интересното е, че е оборудвано с турбомотор, който е собствена разработка. Двигателят е 2.5-литров четирицилиндров, като благодарение на високотехнологичен турбокомпресор достига мощност от 457 конски сили. Максималният въртящ момент е 475 Нм. Saleen S1 е снабден с шестстепенна механична скоростна кутия, като по-късно ще получи и автоматична трансмисия.

BMW i8 Roadster


Баварците представиха в Калифорния обновения си суперхибрид i8, който получи и версия кабриолет. Карбоновото 4х4 купе, вече ще се предлага и като роудстър с мек таван. Сваляемият покрив може да се прибира и отваря в движение до 50 км/ч. Той е мек и се сгъва и разгъва за 15 секунди. Дори и в прибрано положение остава багажно пространство с обем от 100 литра. За разлика от купето, вдигащите се врати на роудстъра са без рамки. Механизмът за сгъваемия покрив, както и допълнителните усилващи елементи за купето правят кабриото с 60 килограма по-тежко от купето.

Mercedes CLS


Базовата версия на модела CLS 350d ще се оборудва с 2.9-литров дизел с мощност 286 к.с. и максимален въртящ момент 600 Нм. Модификацията CLS 400d ще получи същия агрегат, но с 340 коня и 700 Нм. Трилитровият бензинов мотор ще развива 367 к.с. и 500 Нм. Благодарение на интегрирания стартер-генератор при интензивни ускорения максималният въртящ момент ще се увеличава за кратко до 750 Нм. Върховата модификация CLS 53 AMG ще получи хибридно задвижване на базата на 3.0-литровия шестак със сумарна мощност 503 к.с. Купето с четири врати ще се оборудва с деветстепенна автоматична трансмисия, която ще задвижва задните, а срещу допълнително заплащане - и четирите колела.

Jeep Wrangler


Дизайнерите на Jeep не са си позволили експерименти със стилистиката на легендата. Новият Wrangler е запазил кръглите фарове, разглобяемите панели на каросерията и подвижното предно стъкло. Двигателната гама е разнообразна и включва дизелови и бензинови мотори с четири- и шест цилиндъра. Каросериите са два вида - с три и с пет врати, а да не забравяме, че в скоро време ни очаква и появата на пикап.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини