Отидете към основна версия

7 696 13

Това е най-бързият и най-мощен нов CLS

  • mercedes-benz-
  • cls

Германската компания Mercedes-Benz публикува видео на страницата си във Facebook, в което напълно разкрива дизайна на наточената модификация на най-новия CLS. Става дума за версията AMG CLS 53 4Matic+.

От фирмата все още не са разкрили никакви технически характеристики, но от моделното название става ясно, че автомобилът е снабден с фирмената 4х4 система, която се използва и в наточения седан AMG E 63.

Системата за предаване на момента към четирите колела позволява до 100% прехвърляне на тягата към предния и към задния мост. От компанията заявиха, че средният разход на AMG CLS 53 4Matic+ е 8.4 литра на 100 километра пробег.

По-рано от Mercedes съобщиха, че 53-ката на CLS ще се оборудва с хибриден силов тракт, в основата на който е заложен бензинов шестцилиндров двигател с мощност 503 конски сили.

Още нещо любопитно, което вече е известно е, че това ще е най-мощната версия на CLS и от компанията няма да пуснат вариант с индекс 63. Неговото място ще бъде попълнено от AMG GT4, която ще се бори за клиенти с Porsche Panamera.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини