Отидете към основна версия

5 137 8

Най-мощното Ferrari с V8

  • ferrari-
  • 488 gtb-
  • gto

Италианският производител на суперкари Ferrari подготвя наточена модификация на модела 488 GTB. Най-вероятно тя ще бъде представена след малко повече от месец на автомобилното изложение в Женева и ще получи приставката GTO (Gran Turismo Omologata).

По-интересното е, че това ще е най-мощното "цивилно" Ferrari оборудвано с осемцилиндров двигател. Първата информация за този автомобил беше разпространена от FerrariPhotoPage. От нея става ясно, че колата ще е снабдена с модернизирана версия на двигателя, заимстван от състезателното Ferrari 488 Challenge.

Моторът ще е с обем от 3.8 литра, ще е снабден с турбокомпресор и ще разполага с мощност от порядъка на 700 конски сили. Самият мотор ще е по-лек от този на 488, а в конструкцията на каросерията ще се използва още повече карбон.

От въглеродната сплав ще бъдат изработени предният капак, двете брони, задният спойлер, а така също и арматурното табло, и централния тунел в купето. Общо, след подобренията купето ще олекне с 20%, а двигателят - с 10%. Настройките на волана и трансмисията също ще са променени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини