Отидете към основна версия

9 782 13

M5-ицата на BMW става още по-мощна

  • bmw-
  • m5-
  • competition package

Баварската автомобилна компания ще пусне през април тази година, специална, наточена версия на супер седана М5. Тя ще е оборудвана със спортния пакет Competition Package, който ще повиши мощността на автомобила с 25 конски сили.

Специалната версия ще бъде демонстрирана пред публика по време на автомобилното изложение през март в Женева. 4.4-литровият осемцилиндров битурбо двигател ще бъде форсиран от 600 до 625 конски сили.

Освен това колата ще получи пренастроено окачване, модернизация на трансмисията, карбон-керамични спирачки и различни алуминиеви джанти. Ще припомним, че новото М5 дебютира през септември миналата година във Франкфурт.

Моделът е снабден с фирмената 4х4 система, която в случая е с възможност за предаване на момента само към задните колела. Автомобилът разполага и с активен заден М-диференциал със 100-процентова блокировка.

Автомобилът притежава феноменално ускорение. От 0 до 100 км/ч. М5 ускорява за 3.4 секунди, до 200 - за 11.1 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

С опционния M Driver’s Package скоростта нараства до 305 км/ч, като от компанията все още не са посочили как ще се промени динамиката при най-наточения вариант с Competition Package.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини