Отидете към основна версия

9 884 13

Китайци се опъват на Land Cruiser 200

  • saic-
  • roewe-
  • rx8

През 2004 година концерна SAIC купува лиценз за производство на автомобилите Rover 25 и Rover 75, но въпреки това китайците не успяват да придобият правата над марката Rover. Това обаче съвсем не ги смущава и те създават нова марка - Roewe и започват да правят Rover-и.

Впоследствие купуват лиценз за производство на двигатели от Mirsubishi и нещата лека-полека потръгват. Последната новост от компанията е голям всъдеход, разполагащ с рама и перманентно 4х4 предаване. Моделното му име е RX8, а с него китайците искат да се противопоставят на иконата Land Cruiser.

Дължината на всъдехода е почти пет метра (4 923 мм), а в салона има три реда седалки. Двигателят е само един - лицензния двулитров Mitsubishi мотор, който е снабден с турбо, а мощността му е 224 конски сили.

Максималният въртящ момент е 360 Нм и се предава през шестстепенна автоматична трансмисия на четирите колела. Автомобилът разполага и с понижаващи предавки, което го превръща в истински всъдеход. Следващата година китайците планират да пуснат и дизелова версия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини