Отидете към основна версия

5 899 16

Все повече Porsche-та минават на ток

  • porsche-
  • електромобили-
  • mission e

Компанията от Цуфенхаузен разкри плановете си за следващите години, от които стана ясно, че до 2022-а ще бъдат инвестирани над шест милиарда евро в разработка на електрически коли и плъгин хибриди.

500 милиона евро ще бъдат похарчени само за доразработката на различните версии на електрическото Porsche Mission E, а още един милиард - за електрификация на съществуващите модели на марката.

Няколкостотин милиона пък ще бъдат похарчени за разширяване на териториалните подразделения на марката за електрически автомобили и около 700 млн. за нови технологии и инфраструктура от зарядни станции.

Съществуващият двигателен цех в Цуфенхаузен ще бъде премоделиран и там ще се произвеждат и електродвигатели за автомобилите на ток. Заради предстоящата масова електрификация, компанията ще отвори и 1 200 нови работни места.

Спорткарът Mission E е изцяло електрически. Притежава мощност от 600 конски сили и ускорява от място до 100 за 3.5 секунди. С едно зареждане може да измине 500 километра по цикъла NEDC. зареждането става за 15 минути.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини