Отидете към основна версия

13 296 26

Пет метра джип с три врати

  • range rover

999 бройки смята да произведе Land Rover от представената в Женева триврата версия на Range Rover. Специалната модификация на култовия всъдеход носи името SV Coupe и ще се изработва от поделението SVO (Special Vehicle Operations).

Британците твърдят, че въпреки визуалните сходства тривратият Range е запазил от стандартния модел само предния капак и долната част от вратата на багажника. SV Coupe ще се оборудва само с един двигател с обем 5.0 литра и мощност 565 к.с. (700 Нм).

В комбинация с осемстепенната автоматична трансмисия двигателят ускорява огромния всъдеход от 0 до 100 км/ч за 5.3 секунди, а максималната скорост надхвърля 265 км/ч.

Четириместният салон на SV Coupe е царство на скъпите кожи и декорациите от естествена дървесина. Оборудването пък включва лазерни фарове, 23-цолови колела, електрически регулировки на всички седалки, аудиосистема Meridian с 23 говорителя с обща мощност 1 700 Вт и т.н.

Тривратият Range запазва проходимостта на стандартната версия - клиренсът е намален с едва 8 мм. Запазена е и системата Terrain Response 2, която улеснява движението извън пътя.

Най-голяма квота от планирания тираж на SV Coupe е предназначена за Русия, където ще отидат 90 всъдехода. Цената на ексклузивния модел в Щатите ще бъде $300 000 (€241 682).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини