Отидете към основна версия

57 192 6

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

  • уаз-
  • газ-
  • тунинг-
  • естония

На малцина е известен факта, ч в Естония, още по времето на СССР, са се произвеждали автомобили с повишена проходимост. Тук не става дума за състезателните болиди "Эстония", а за предприятието "Сельхозтехника", което през 60-те години на миналия век прави малки серии всъдеходи.

В основата на тези автомобили с висока проходимост лежи ГАЗ-69. Съветският всъдеход обаче е оборудван с кабина, направена от каросерийни панели от ГАЗ-52. Получава се подобие на модерния по онова време американски Chevrolet Suburban. Скоро естонското предприятие започва да прави и пикапи на същата база.

С появата през 1972 година на УАЗ-469, естонските специалисти се заемат и с неговата доработка. Майсторите от "Сельхозтехника" умело и много хармонично успяват да "впишат" кабината на ГАЗ в общия дизайн и машината изглежда точно като заводско изпълнение. Отзад наподобява на т.нар. "Буханка".

Интериорът на УАЗ-469 също е добре преработен. Монтирани са волан и предни кресла от "Волга", а салонът е изцяло тапициран. Точното количество естонски УАЗ-ки не е известно. Никой обаче не е можел да си купи такъв всъдеход, защото цялата продукция е била предназначена за горското стопанство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини