Отидете към основна версия

3 609 5

Не мини G-Klasse, а умален GLS

  • mercedes-benz-
  • glb

В интернет пространството бързо се разпространиха няколко шпионски фотографии, публикувани от изданието Autoevolution. На тях се вижда най-новия кросоувър на Mercedes-Benz, който по всяка вероятност ще носи обозначението GLB.

Ще припомним, че Mercedes смени обозначението на своите автомобили с повишена проходимост, като всички те са с индекс GL, а последната буква показва класата при леките автомобили, към която принадлежат кросоувърите.

Това не се отнася единствено за G-Klasse и X-Klasse. Новият кросоувър GLB ще се прави на платформата за коли с предно предаване MFA, на която се произвеждат A-Klasse и кросоувърите GLA. От последните GLB ще се отличава с малко по-големи габарити и с основно променена визия, която силно ще наподобява тази на GLS.

Всъщност това е най-голямата новина, защото доскоро се смяташе, че този кросоувър ще прилича на класическата G-Klasse и ще е предназначен за хора, харесващи ръбатия дизайн, но предпочитащи по-евтина и по-комфортна кола, която обаче е без прословутите офроуд възможности на G-Klasse.

Както се вижда от снимките, това няма да се случи. GLB ще е сходен по визия, но доста по-малък от GLS и ще разполага с двигателите на своите съплатформеници. Последното означава, че бензиновите моторите ще са с мощност от 122 до 211 коня, а дизеловите - от 109 до 170 к.с.

Спекулира се с това, че новото GLB няма да се предлага с предно предаване, а ще е само с фирмената 4matic система. В момента модела преминава тестове за издръжливост, а конкретно този от снимките е предназначен за краштестове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини