Last news in Fakti

26 Март, 2018 11:05 3 602 5

Не мини G-Klasse, а умален GLS

  • mercedes-benz-
  • glb

В интернет пространството бързо се разпространиха няколко шпионски фотографии, публикувани от изданието Autoevolution. На тях се вижда най-новия кросоувър на Mercedes-Benz, който по всяка вероятност ще носи обозначението GLB.

Ще припомним, че Mercedes смени обозначението на своите автомобили с повишена проходимост, като всички те са с индекс GL, а последната буква показва класата при леките автомобили, към която принадлежат кросоувърите.

Това не се отнася единствено за G-Klasse и X-Klasse. Новият кросоувър GLB ще се прави на платформата за коли с предно предаване MFA, на която се произвеждат A-Klasse и кросоувърите GLA. От последните GLB ще се отличава с малко по-големи габарити и с основно променена визия, която силно ще наподобява тази на GLS.

Всъщност това е най-голямата новина, защото доскоро се смяташе, че този кросоувър ще прилича на класическата G-Klasse и ще е предназначен за хора, харесващи ръбатия дизайн, но предпочитащи по-евтина и по-комфортна кола, която обаче е без прословутите офроуд възможности на G-Klasse.

Както се вижда от снимките, това няма да се случи. GLB ще е сходен по визия, но доста по-малък от GLS и ще разполага с двигателите на своите съплатформеници. Последното означава, че бензиновите моторите ще са с мощност от 122 до 211 коня, а дизеловите - от 109 до 170 к.с.

Спекулира се с това, че новото GLB няма да се предлага с предно предаване, а ще е само с фирмената 4matic система. В момента модела преминава тестове за издръжливост, а конкретно този от снимките е предназначен за краштестове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    3 1 Отговор
    Хайде да излезе пък тогава ще го коментираме, от снимките не се вижда много
  • 2 Гошо

    4 4 Отговор
    Поне няма да прилича на УАЗка
  • 3 Никой

    6 3 Отговор
    Поредният безсмислен паркетен сув направен да качва бордюра до хипермаркета. Вие се бъзикате, че на бмв ще им свършат цифрите ама на Марцедес гамата е вече размита сбирщина от безсмислени букви. Има много пари в този сегмент в момента и компаниите се опитват всячески да запълнят ниши, унищожавайки имиджа на марката!

    Коментиран от #4

  • 4 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Много си прав, откъде дойде тая тъпа мода с тия suv-та не знам, но е факт както казваш, че марките си унищожават имиджа. Аман от боклуци с напречно разположени двигателчета, предно и макферсони, това е запазена територия на жабарите и франсетата, не знам Мерцедес и БМВ защо се бутат там при тези клозети!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Mercedes-Benz":

    Нарича се пазар. На теб може да не ти харесва, но се харесва на хората, които си купуват нови коли с марката Мерцедес и БМВ.