Отидете към основна версия

8 835 78

Ето го новото петврато Audi RS5

  • audi-
  • rs5-
  • sportback

На автосалона в Ню Йорк се състоя световната премиера на Audi RS5 Sportback. В петата серия на инголщатци такава версия с пет врати се появява за първи път. Подобно на купето RS5 Sportback и тук се монтира битурбо шестакът от Porsche Panamera.

От стандартната версия иновацията се отличава по масивните въздухозаборници, предният и заден спойлер, дифузьорът, а така също и по овалните ауспухни накрайници. Базовите джанти на RS5 Sportback са 19-цолови, но се предлагат и по-големи.

Окачването е снижено със седем милиметра, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.9 секунди. Под капака е монтиран 2.9-литровия V6 мотор от Panamera, мощността на който е 450 конски сили. Максималният въртящ момент е 650 Нм.

Пиковият момент е наличен в диапазона от 1 900 до 5 000 оборота в минута. Предава се и на четирите колела в съотношение 60:40 в полза на задната ос. Максималната скорост е 280 км/ч. При пробуксуване на предните колела, електрониката може да прехвърли до 85%, а назад - до 70%.

Срещу доплащане се предлага и спортен заден диференциал. Всичката информация за разпределението на момента се проектира на мултимедийната система. Адаптивно окачване, карбон керамични спирачки и волан с променливо отношение спрямо скоростта са още от опциите. Цените към момента не са ясни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини