Отидете към основна версия

9 810 13

Ето го BMW-то с новите "бъбреци"

  • bmw-
  • ix3-
  • пекин 2018

В Пекин се състоя премиерата на новия електрически кросоувър на BMW. Електромобилът, обозначен като iX3 е все още под формата на концепция, като от концерна заявиха, че серийната версия ще се появи на пазарите през 2020 година. Тази кола ще стане първата за BMW от линията електрифицирани транспортни средства от пето поколение.

Платформата за iX3 е заимствана от стандартното X3, но за електромобила е разработена нова задна подрама, като има и изменения в конструкцията на шасито. Силовият тракт на iX3 представлява иновационен блок eDrive, обединяващ в себе си електромотор, скоростна кутия и електронни компоненти, а така също и акумулатори с висока плътност на съхранение на заряда.

Мощността на този силов тракт е 272 конски сили, а капацитетът на батериите - 70 киловат часа. С едно зареждане BMW iX3 може да измине разстояние от 400 километра. Зареждането става на специални 150-киловатови станции и отнема само 30 минути. Иначе визуално, електромобила повтаря формите на кросоувъра с двигател с вътрешно горене, но с няколко разлики.

Основната е свързана с емблематичната за марката радиаторна решетка, която е с "бъбреци", които са пръв път в историята на BMW са съединени. Джантите също са различни, като дизайнът им има за цел подобряване на цялостната аеродинамика. До 2025 година BMW ще пусне общо 25 нови модела - хибриди и електрички, като ще има и наточени електромобили с по 800 коня.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини