Отидете към основна версия

3 679 16

Nissan GT-R ще се сдобие с по-мощен двойник

  • nissan-
  • gt-r-
  • infiniti

От доста време насам се говори, че  Infiniti планира аналогичен модел на култовия Nissan GT-R. До този момент обаче всичко беше само в сферата на догадките. Сега яснота по въпроса внесе шефът на отдела за планиране към Infiniti Франсоа Бенкон.

По неговите думи марката Infiniti подготвя подобен сериен модел, който обаче ще се появи на бял свят не по-рано от 2016 година. Бенкон заяви, че платформата на "Годзила" е уникална и ще е грехота тя да се използва само за един-единствен модел.
 
В момента Infiniti разглеждат и други възможности за създаване на свой суперкар, като вариантите са четири. Най-голям шанс има именно базата на GT-R. Пред конструкторите на компанията обаче стои нелеката задача да направят качествен продукт.
 
От една страна новото Infiniti трябва да следва стратегията на марката и да разполага с доста по-меки и интелигентни форми, а от друга трябва да се запазят динамичните характеристики на GT-R. Предвид позиционирането на марката новият суперкар трябва да е и по-мощен от донора.
 
Колко повече ще са конските сили обаче на този етап не е ясно. По всичко личи обаче, че инженерите от Infiniti са насочили усилията си към сериозно модернизиране на двигателя, следствие от което ще е увеличената мощност. Последната ще е по-голяма от 550 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини