7 Февруари, 2012 11:58 3 678 16

Nissan GT-R ще се сдобие с по-мощен двойник

  • nissan-
  • gt-r-
  • infiniti

От доста време насам се говори, че  Infiniti планира аналогичен модел на култовия Nissan GT-R. До този момент обаче всичко беше само в сферата на догадките. Сега яснота по въпроса внесе шефът на отдела за планиране към Infiniti Франсоа Бенкон.

По неговите думи марката Infiniti подготвя подобен сериен модел, който обаче ще се появи на бял свят не по-рано от 2016 година. Бенкон заяви, че платформата на "Годзила" е уникална и ще е грехота тя да се използва само за един-единствен модел.
 
В момента Infiniti разглеждат и други възможности за създаване на свой суперкар, като вариантите са четири. Най-голям шанс има именно базата на GT-R. Пред конструкторите на компанията обаче стои нелеката задача да направят качествен продукт.
 
От една страна новото Infiniti трябва да следва стратегията на марката и да разполага с доста по-меки и интелигентни форми, а от друга трябва да се запазят динамичните характеристики на GT-R. Предвид позиционирането на марката новият суперкар трябва да е и по-мощен от донора.
 
Колко повече ще са конските сили обаче на този етап не е ясно. По всичко личи обаче, че инженерите от Infiniti са насочили усилията си към сериозно модернизиране на двигателя, следствие от което ще е увеличената мощност. Последната ще е по-голяма от 550 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Скандалната кола
  • 2 Атанас Велики

    2 1 Отговор
    Ооо майка! GT-R + krasota = moqta me4ta! Dosta po-dobre 6e izglejda noviq, ako taq snimka gore e realna!
  • 3 Парадокс

    0 2 Отговор
    Насе, той и новият ГАЗ 5000 изглежда добре, ама на картинка. Ще поживеем и ще видим кво ще се пръкне от това. Иначе одобрявам.

    Коментиран от #4

  • 4 Атанас Велики

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Парадокс":

    @3 И ти си прав, ама като цяло сегашния GT-R не изглежда добре дори на картинка! Всички знаем, че върви на смърт и струва мега евтино за техническите си характеристики! Остава да го направят приятен за гледане и GT-R (ili INFINITI) ми става любимия автомобил!
  • 5 Гост

    2 1 Отговор
    Атанасе,но нали знаеш че е съвсем различно да го гледаш на картинка и на живо усештането и представата са съвсем различни... така че мога да твърдя че и сегашният GT-R си е екстра! :)

    Коментиран от #6

  • 6 Атанас Велики

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    @5 Ееее добре, че ми каза, защото не се бях сетил, че съм го виждал само 30 пъти на живо! Нормално е кола от тоя клас да се отличава от другите коли на живо, но си остава грозновата! Като я пипнат за Инфинити ще стане бижу!
  • 7 Гост

    2 2 Отговор
    Аз пък мога да твърдя, че сегашния GT-R е по-готин от "двойника" му поне за мен!
  • 8 Атанас Велики

    3 1 Отговор
    Дори тва на картинката (любителско изпълнение) е по-красиво от сегашния модел! Виж само колко по-плавни и симетрични са линиите! Но колата най-вероятно ще прилича повече на концептуалното инфинити, дето беше показано преди 1-2 години. То вече си е красива кола отвсякъде! Знам, че дизайна на сегашния модел е продиктуван от ефективността, но най-вероятно инфинитито ще е толкова или по-ефективно, а в същото време мнооого по-красиво!
  • 9 Kobester

    1 0 Отговор
    уоу, едно инфинити да ми хареса, браво.
  • 10 ivo

    1 3 Отговор
    Мене сегашния GTR си ме кефи много на външен вид, виждал съм го на живо та и веднъж го покарах из града (един приятел му е собственика), има ли смисъл да казвам, че е страшна кола, на външен вид, като го видях за пръв път най - много ме впечатлиха големите ауспухови тръби, знам, че Инфинити ще го направят добре .
  • 11 др.Мермерски

    3 2 Отговор
    до номер 10 иво:
    и като се събуди видя,че единият ти крак е в контакта,другият в аквариума....
  • 12 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    mnogo dobra mashina shte e.VAG da gledat i dase uchat s tehnite ednakvi shtaigi sa za nikade.
  • 13 ivo

    3 1 Отговор
    до номер 11 др.Мермерски: В момента разбирам колко нереално звучи миналия ми коментар, но е истина, признавам си, нямам радостта да притежавам подобна кола, дори нямам парите за такава кола, всъщност в момента притежавам Suzuki Swift GTI, но изживяването от карането на тази кола (GTR-а) ще ми остане доживот, и аз не съм спал, че да се будя .
  • 14 BGV

    0 2 Отговор
    nai dobrata kola e Bugatti Veyron !!!! :)
  • 15 Дошо

    0 1 Отговор
    Смешното ти Бугати на Нюрбургринг Нисана го прави криво.
    А за статията ето така се прави не като ВАГ.Нещо добро се прави още по-добро.Не като ВАГ.Един и същ боклук го пробутва на 100места с пренадути цени.
  • 16 onq

    0 0 Отговор
    Kakvo mu ima na GT-R
    Blika ot qrost i mo6t
    a i e Golqmoto semeistvo GT-R
    mn qsno 4e 6te mu zapazqt harakternite linii koito ne go PRAVQT KRASIVO (vse pak ne e jena) A BRUTALNO!