Отидете към основна версия

5 604 61

Consumer Reports: Tesla Model 3 не става

  • tesla-
  • model 3-
  • тест

Най-евтината Tesla все още се среща доста рядко по пътищата на САЩ, но няколко американски издания вече провеждат дългосрочни тестове на електромобила. За съжаление на Илон Мъск оценките им за потребителските качества на Model 3 не са никак ласкави.

Най-остри критики отправя авторитетното издание Consumer Reports, което директно произнася присъда "непрепоръчителен". От списанието твърдят, че Model 3 страда от "големи недостатъци" на спирачките, возията и контролните уреди.

От Consumer Reports са измерили 46 метра спирачен път от 97 до 0 км/ч, което е "далеч по-зле от която и да било съвременна кола, тествана от изданието". Резултатът на Model 3 е със 7 фута (2.13 м) по-слаб от този на пикапа Ford F-150.

Проблеми по време на дългосрочния тест създавал и големият 15-инчов сензорен екран, от който се управляват всички функции на електромобила. Според изпитателите боравенето с него е изключително сложно, дори елементарна задача като пускането на климатика отнема много време и отвлича вниманието на водача от пътната обстановка.

Слаба оценка получава и комфортът на Model 3. От Consumer Reports намират возията за прекалено твърда, задните седалките - за неудобни, а шумоизолацията при високи скорости - за меко казано неефективна.

От изданието все пак признават, че са впечатлени от динамичните характеристики и пътното поведение на малката Tesla. Model 3 е успял да измине повече километри от който и да било друг електромобил, тестван от Consumer Reports - 563.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини