Отидете към основна версия

5 732 6

Kia отзовава половин милион коли

  • kia-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

Над 500 000 автомобила на корейската марка Kia ще трябва да посетят фирмените сервизи за отстраняване на електрически проблем, който възпрепятства правилната работа на еърбеговете и обтегачите на коланите, съобщава Automotive News. За съжаление решение тепърва ще се търси, тъй като неизправността се проявява спорадично и не е идентифицирана със 100-процентова сигурност.

Кампанията се организира по предписание от Националната администрация по безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA), според която вследствие на дефекта са загинали четирима души, а други шест са били ранени. Аналогичен проблем е установен и в модели на компанията-майка Hyundai, която изтегли заради него 580 000 автомобила през февруари и април.

Конкретната причина за отзоваването на 507 000 "кии" е моментна грешка електрическа верига, която предизвиква претоварване на контролен модул при катастрофа и не позволява активирането на въздушните възглавници. Засегнатите модели са седанът Forte и купето Koup от 2010-2013 г., Optima от 2011-2013 и миниванът Sedona.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини