Отидете към основна версия

7 084 53

Tesla уволнява 4 000 души

  • tesla-
  • съкращения-
  • илон мъск

Компанията на Илон Мъск за производство на електромобили търпи преструктуриране, което ще наложи съкращение на персонала с 9%. Решението е взето от Мъск и има за цел да намали разходите и да изкара най-сетне компанията на печалба.

Заради драстичните марки без работа ще останат над 4 000 служители на Tesla. Към момента за компанията работят 45 000 души. По думите на Мъск, в последно време фирмата се развива с бързи темпове, което е довело и до дублирането на длъжности в много от сферите на действие.

Новината за уволнението на толкова много служители наведнъж бе съобщена лично от Мъск в Twitter "Поради тази причина и поради необходимостта да се намалят разходите и да се запази рентабилността на компанията, взехме трудното решение да се разделим с около 9% от нашите колеги" се казва в съобщението.

Ще припомним, че за първите четири месеца от 2018 година Tesla отчете рекордни загуби в размер на $710 млн. През миналата година загубите на компанията се изчисляват на над $1,4 млрд., а за 15 години фирмата никога не е отчитала годишна печалба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини