Отидете към основна версия

3 019 9

Audi отмени представянето на e-tron

  • audi-
  • e-tron quattro-
  • руперт щадлер

Официалната премиера на електрическия кросоувър e-tron quattro няма да се състои на 30 август, както бе обявено. От Audi обясняват изненадващото си решение с "организационни трудности", но според Financial Times то е взето заради ареста на изпълнителния директор Руперт Щадлер.

Дебютът на e-tron quattro трябваше да се състои на специално организирано събитие Audi Summit в Брюксел. Вместо това немската компания ще представи първия си сериен електромобил в Щатите през септември.

Руперт Щадлер подчерта значимостта на премиерата на Audi Summit в интервю за Financial Times само седмица преди да бъде арестуван. "Повярвайте ми, това не е просто електромобил. Това е отправна точка за следващия квантов скок", твърдеше шефът на компанията.

Серийната версия на Audi e-tron ще получи йон-литиев акумулаторен блок с капацитет 95 кВтч, който може да се зарежда на 150-киловатови станции. Кросоувърът ще има виртуални странични огледала, адаптивно пневматично окачване и активен въздухозаборник с подвижни жалузи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини