Отидете към основна версия

5 515 24

Без забрани за ДВГ във Великобритания от 2040 г.

  • двг-
  • дизел-
  • бензин-
  • великобритания

Въпреки масовото лобиране на екологични организации Великобритания не предвижда забрана за двигателите с вътрешно горене от 2040-та. Все пак производителите на автомобили ще трябва да отговарят на стриктните изисквания за отделяне на вредни емисиите. Държавата също така ще насърчава активно електрически автомобили.

През следващите години Обединеното кралство ще отдели милиарди евро за разширяване на електрическата мобилност, но забраната за двигатели с вътрешно горене от 2040-та, обявена преди няколко месеца, вече не е в дневния ред. Това бе решено в новата стратегия, която британското правителство публикува.

Целта е до 2030 г. най-малко половината и 70% от всички нови автомобили да бъдат класифицирани като превозни средства с изключително ниско ниво на отделяне на вредни емисии, което в момента е по-малко от 75 грама въглероден двуокис на километър. Това означава, че конвенционалните дизелови и бензинови превозни средства ще бъдат забранени. В Лондон по-старите дизелови автомобили вече са санкционирани или блокирани извън града.

Корекцията в новата стратегия на Великобритания по никакъв начин не представлява отклонение от целта да се достигне промяна към електрическа мобилност. В много от транспортните сегментите ще бъде необходима хибридната технология, за да се отговаря на изискванията за вредни емисии. Освен планираните програми за субсидии за електрически автомобили в размер на милиарди, правителството ще развие и инфраструктурната мрежа за зарядни станции.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини