Отидете към основна версия

7 916 25

Компактен турбодизел на старо до 6000 лв.

  • ford-
  • fiesta-
  • автомобилът на старо

Въпреки уникалния дизелов скандал, който кара все повече европейци да се отказват от колите на нафта, нашенецът си е любител на дизеловите автомобили и продължава да ги купува. Това е така, най-вече поради факта, че тези коли са доста по-икономични от своите бензинови събратя.

Освен това разполагат с достатъчно въртящ момент, за да ви измъкнат от сложно изпреварване или от поредното изкачване по пътя към лятната почивка в планината. Сега акцентираме на един компактен автомобил с турбодизелов двигател, който за годините си впечатлява с атрактивни цени.

Става дума за Ford Fiesta 1.4 TDCi. Fiesta има скучноват външен вид, но пък е известна със своята здравина като окачване и задвижваща система. Петото поколение на модела, което изцяло покрива изискванията ни за цена до 6000 лева, се произвежда от 2002-а до 2008-а година във варианти с три и с пет врати.

Що се отнася до дизеловите модификации петата Fiesta се предлага с два дизелови двигателя: 1.4 TDCi с 8 клапана и 67 к.с. и 1.6 TDCi с мощност до 95 к.с. И двата се справят добре със сравнително лекото купе, но за препоръчване е по-мощният. Вижте какви дизелови Fiesta V се предлагат на нашия пазар ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини