Отидете към основна версия

13 259 27

Какво излезе от любовта мужду BMW и Toyota?

  • bmw-
  • z4

Става дума за съвместния проект на BMW с Toyota, от който баварците извадиха ново поколение на модела си Z4, а японците - нова Supra. В сравнение с предшественика си, новата генерация на BMW Z4 впечатлява с изменени габарити и с набор от най-съвременни електронни помощници.

Външно, агресивният външен вид се подчертава от огромни въздуховоди, мрежеста радиаторна решетка и вертикално разположени диодни елементи на фаровете. Z4 се лишава и от твърдия таван за сметка на мек такъв, който олекотява конструкцията.

Ново окачване, по-нисък център на тежестта и идеално разпределение на масата между осите (50:50) са още от иновациите в автомобила. Дължината нараства с 85 мм, широчината - със 74 мм, а височината - с 26 мм.

Що се отнася до моторната гама, то новото Z4 ще разполага с два двулитрови редови четирицилиндрови бензинови двигателя с мощност 258 к.с. (sDrive30i) и 197 к.с. (sDrive20i). Най-мощната модификация ще е Z4 M40i.

Последната ще е оборудвана с редови шестцилиндров трилитров агрегат, който ще има мощност от 340 конски сили. Максималният въртящ момент ще се предава на задните колела през осемстепенна автоматична трансмисия.

Ще наличен и електронно управляем блокируем диференциал на задната ос. Световната премиера на новото Z4 е насрочена за началото на следващия месец и ще се състои в рамките на автосалона в Париж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини