Отидете към основна версия

14 391 84

S-Klasse AMG по японски

  • toyota-
  • century-
  • grmn-
  • токио 2018

Най-скъпият и престижен модел на Toyota ще получи спортна версия, доработена от придворното тунинг ателие GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring). Тестово муле на 5.3-метровата лимузина Century бе заснето по време на изпитания в родината си Япония.

Toyota представи третата генерация на модела, с който се вози императорът, миналата есен на салона в Токио. Компанията планира да продава по 50 ръчно изработени бройки на година с цена колкото два "лексъса" LS и решението да бъде подготвена спортна версия е пълна изненада.

Характеристиките на Century GRMN са тайна. Заснетото муле се отличава с по-агресивна аеродинамика и нови джанти. Според слуховете лимузината ще получи подсилена версия на хибридната силова установка, съставена от 5.0-литров V8 с 477 к.с. и електромотор, с което системната мощност ще надхвърля 500 к.с.

Премиерата Toyota Century GRMN ще се състои на тазгодишния автосалон в Токио през ноември. Според японския сайт Car Geek базовата цена на серийната версия ще бъде 30 млн. йени (€228 343).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини