Отидете към основна версия

8 537 11

Chrysler най-сетне пенсионира модела 300

  • chrysler-
  • lancia-
  • 300-
  • thema-
  • portal

След 16 години производство Chrysler 300 ще слезе от поточните линии. През 2020-а базираният на Mercedes-Benz E-Klasse W211 седан ще отстъпи място на серийната версия на електрическия ван Portal, съобщава Automotive News.

С пенсионирането на 300 в гамата на Chrysler няма да остане нито един класически лек автомобил. Марката ще бъде профилирана само в еднообемни модели като Pacifica, а седаните (ако такива изобщо останат) ще се продават под бранда Dodge.

Концептуалният Chrysler Portal бе представен на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас миналата година. Изцяло електрическият ван с обсег 400 км ще се оборудва със система за автономно управление от трето ниво с опция за надграждане до четвърто и пето.

Chrysler 300, продаван и като Lancia Thema, бе последният опит на марката да продължи традициите на големите седани с осемцилиндрови седани с този индекс (наречен е така, защото е първият американски автомобил, чиято мощност в конски сили надхвърля работния обем на двигателя в кубически инчове).

От 2004 г., когато започва производството на модела, досега са продадени около 1 036 000 бройки. Търсенето на 300 обаче спада със сериозни темпове и миналата година в Щатите са купени само 51 237 екземпляра, а в Канада - 3 838.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини