Отидете към основна версия

7 447 14

B-Klasse: Трети опит

  • mercedes-benz-
  • b-klasse-
  • w247-
  • париж 2018

На автосалона в Париж се състоя премиерата на третото поколение Mercedes-Benz B-Klasse W247. В технически план компактният ван не се различава особено от A-Klasse, но разлики все пак има. Моделът ще се предлага с пет двигателя, три от които дизелови, а за хибридна или електрическа версия не се споменава и дума.

Новата B-Klasse има междуосие от 2 729 мм, къси надвеси и колела с размер от 16 до 19 цола. Автомобилът изглежда по-скоро спортно, отколкото като миниван. Атлетичност придават спойлерът на вратата на багажника, тесните стопове и двата ауспухни накрайника.

Приборният панел се състои от два големи монитора, на които се извежда цялата необходима информация. В базовата версия диагоналът на дисплеите е 7 инча, а в по-скъпите модификации - 10.25-инчов.

Салонът не само е станал по-просторен и модерен, а и предлага опции, които доскоро бяха достъпни само в автомобилите от по-висок клас. Такива например са седалките с масаж и електрическите регулировки с памет.

Задната седалка на новата B-Klasse може да се мести в диапазон 14 см, а наклонът на облегалката се регулира. Така обемът на багажника варира от 455 до 705 литра, а ако седалката бъде сгъната, вместимостта достига 1 540 литра.

Подобно на A-Klasse по-голямата ѝ сестра ще се оборудва с мултимедията MBUX, която разполага с изкуствен интелект. С негова помощ системата се приспособява към предпочитанията на водача и семейството му.

За високото ниво на безопасност отговарят технологии, познати от S-Klasse. Комплексът от системи включва и автономно управление. Active Distronic може да регулира скоростта и да я намалява автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения.

Всички двигатели, които ще се монтират на W247, покриват нормите на екологичния стандарт Евро-6. Миниванът ще дебютира с 2.0-литров дизел с мощност от 150 до 190 к.с. в зависимост от модификацията. Моторът ще работи съвместно с 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Останалите агрегати в гамата ще се предлагат със 7-степеннен автомат 7G-DCT. Те са 1.5-литров турбодизел със 116 к.с. и 1.3-литровия бензинов двигател, разработен съвместно с Renault. Той ще развива 136 или 163 коня. На по-късен етап ще започне предлагането на още няколко моторизации и версия с двойно предаване.

Продажбите започват на 3 декември, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през февруари догодина.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини