Отидете към основна версия

25 916 27

Топ 10 на най-продаваните коли в Европа за месец февруари 2012-а

  • volkswagen-
  • ford-
  • golf-
  • passat-
  • focus

 

Интересно разместване в класацията за най-продавани автомобили в Европа се наблюдава през изминалия месец. По данни на агенцията JATO Dynamics през февруари 2012 година новият Ford Focus успява да се изкачи до третата позиция.
 
Преди него все още са Volkswagen Golf и Polo, но и двата автомобила от Волфсбург бележат спад в продажбите. Търсенето на Golf е намаляло с 2.2%, а на Polo - с цели 8.4%. За сметка на продукцията на VAG Ford Focus е увеличил продажбите с 12.8%.
Това естествено се дължи на факта, че компактният хечбек на Ford е ново поколение, а феновете на Volkswagen вече са в очакване на седмата генерация на модела. Веднага след Focus се нарежда субкомпактният Fiesta, но и при този модел спадът на търсенето е с 15.7%.
 
След лидерите VW и Ford място намират градските хечбекове Renault Clio и Opel Corsa, но и там положението с продажбите не е никак розово. Clio е намалило продажбите си с 29.7%, а Corsa - с 22.5%. Освен Focus в топ 10 на най-продаваните автомобили в Европа има още един модел с ръст в продажбите.
 
Интересното при него е, че той е и единствения от т.нар. среден клас. Става дума за Volkswagen Passat, който продължава да се изкачва в тази класация, а търсенето му се е увеличило със 7.6%. Десетката се допълва от Peugeot 207 (- 19.4%), Opel Astra (- 22.5%) и Fiat Panda (- 5.4%).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини