Отидете към основна версия

7 644 32

Citroen C4, епизод 2

  • citroen-
  • c4-
  • париж 2010

Citroen показа снимки на новия си представитeл в компактния клас С4. Официалният дебют на автомобила е насрочен за Парижкото автомобилно изложение през септември, а основните му конкуренти си остават VW Golf, Ford Focus, Renault Megane и Opel Astra.

Подобно на дуета C3/DS3, новият С4 ще се прави само в изпълнение с пет врати. Очаква се досегашната купе версия на С4 да бъде заменена от DS4, чийто прототип беше показан в Женева под названието DS High Rider.

Засега подробности около техническите характеистики на Citroen C4 все още няма, но е известно, че второто поколение ще е по-дълго с 55 мм, по-широко със 17 мм и по-високо с 32 мм от предшественика. Съдейки по-това, може да се заключи, че платформата не търпи някакви радикални промени.

Гамата от агрегати също е сходна с тази на първата генерация. 1.6-литровите бензинови мотори ще бъдат достъпни както във вариант с атмосферно, така и с принудително пълнене, а дизелите ще разполагат с мощност 90 и 110 к.с.

Интериорът на автомобила е напълно обновен. Вече всички основни уреди са разположени пред водача, като във всеки циферблат е интегриран по един електронен дисплей, който ще отчита различни спомагателни данни. Блокът за управление на климатика също е подменен.

Ако се съди по снимките, може да се каже, че дизайнерите на Citroen са се отказали от неподвижната главина на волана. Продажбите в Европа ще стартират още преди края на тази година, но цените засега също не са известни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини