Last news in Fakti

1 Юни, 2010 13:58 7 641 32

Citroen C4, епизод 2

  • citroen-
  • c4-
  • париж 2010

Citroen показа снимки на новия си представитeл в компактния клас С4. Официалният дебют на автомобила е насрочен за Парижкото автомобилно изложение през септември, а основните му конкуренти си остават VW Golf, Ford Focus, Renault Megane и Opel Astra.

Подобно на дуета C3/DS3, новият С4 ще се прави само в изпълнение с пет врати. Очаква се досегашната купе версия на С4 да бъде заменена от DS4, чийто прототип беше показан в Женева под названието DS High Rider.

Засега подробности около техническите характеистики на Citroen C4 все още няма, но е известно, че второто поколение ще е по-дълго с 55 мм, по-широко със 17 мм и по-високо с 32 мм от предшественика. Съдейки по-това, може да се заключи, че платформата не търпи някакви радикални промени.

Гамата от агрегати също е сходна с тази на първата генерация. 1.6-литровите бензинови мотори ще бъдат достъпни както във вариант с атмосферно, така и с принудително пълнене, а дизелите ще разполагат с мощност 90 и 110 к.с.

Интериорът на автомобила е напълно обновен. Вече всички основни уреди са разположени пред водача, като във всеки циферблат е интегриран по един електронен дисплей, който ще отчита различни спомагателни данни. Блокът за управление на климатика също е подменен.

Ако се съди по снимките, може да се каже, че дизайнерите на Citroen са се отказали от неподвижната главина на волана. Продажбите в Европа ще стартират още преди края на тази година, но цените засега също не са известни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW 530

    18 5 Отговор
    И стария не беще лощ,но вътре беше гаден с това централно табло и неподвижната конзола.Този ми харесва много и най накрая им е дошъл акъла да го оправят вътре.Супер е колата(поне на вид)
  • 2 Mercedes

    33 35 Отговор
    Горките те.Все правят опити да направят кола и все свирка излиза.Голфа си е Голф,особено 6-та.Поздравления и за Астра new.
  • 3 roni

    21 4 Отговор
    tozi pat francuzite sa se postarali kolata e mnogo dobra i otvan i ot vatre i opredeleno 6te e konkurenciq na vw golf- 6 i astrata
  • 4 гмм

    17 23 Отговор
    Голфа си е голф - дървото си е дърво.Колега ти качвал ли си се в ситроен.
  • 5 гмм

    4 17 Отговор
    do гмм : da,ka4val sum se v citroeni c4 i c5 i moga da ti kaja 4e po durveni avtomobili NQMA.C5cata po4na da gori maslo na 4oveka o6te na 65000km i tova ako e kola az sum tramvai!
  • 6 az

    7 17 Отговор
    heheh C4, C5 - morgi. c5 na 4 meseca - smqna na skorostna kutiq - e tova a ako e ka4stvo az sam kosmonavt. kojto kara frenska kola da zatwarq prozorcite 4e nqkoq mishko moje da mu izqde dvigatelq - hahaha bokluci. tiq deto gi hvalqt da pokarata malko nemski ili qponski koli da vidqt kvo e ka4estvo i kvo se kazava dvigatel.
  • 7 Joy

    21 0 Отговор
    Страхотен е . Нямам забележки по външния вид и интериора .
  • 8 гмм

    14 0 Отговор
    Колега за двигателите най-вече бензиновите си прав-на около 150-200хил трябва да им се направи лека профилактика за около 300-400лв.Но има голяма разлика във вътрешният интериот и комфорт.Досега съм имал два ситроена ксара и на по-меки и удобни седалки не съм сядал.Иначе и на мен ми се кара немска кола 2003-2008г но на каква цена.
  • 9 neutralen

    15 2 Отговор
    Като гледам във Варна голфове карат предимно децата от кварталите...вчера едно такова щеше да отнесе една майка с количка пред очите ми.
  • 10 mdaa

    14 3 Отговор
    Голфа си бил голф , и това го казва човек, който се е кръстил Мерцедес . Майко мила ! Голфа си е една каруца във всичките и разновидности .Това е кола за бедни хора . А втората ръка голф е за още по бедни хорица . Има само един модел R32 , ама той не е направен за голфони... И поради тази причина не се среща в България . А ситроена на снимката хич не е лош , ама като им е кисело грозденцето ...
  • 11 ihuuu

    17 3 Отговор
    Защо като се говори за каквато ида е нова кола все голфове влизат в темата ? Айде стига с тези боклуци бе , голфа беше хубав за след москвича и толкова !Много от вас живеят още в 1990 година ! 20 години минаха от тогава , още ги карате тези таралясници , че си и ги хвалите!А сега погледнете на снимките да видите нещо ново ! Голфа шест правиха опит да го подобряват , е и какво ? Еее аман от простотия...
  • 12 Renault

    16 1 Отговор
    Много е лошо, когато човек робува на марка... Лоша кола няма... едни искат возия, други искат да знаят всяко камъче по асвалта. Колата е добра когато ти носи удоволствие от шофирането... и такива коментари от сорта... на чичо ми зълва му, че нейния братовчед имал Ц5 и масло горял нам си кво... алоо има гаранция колите имат адски много части за да дефектират... мислете
  • 13 L

    3 4 Отговор
    Някак си прилича доста на новата Астра. Снимки 1 и 2, само цитрона е малко по-висок.
  • 14 Roro

    1 0 Отговор
    Na men hi4 ne mi preli4a na Astra, no da tq e po dobriq variqnt sprqmo citroena, otkum cenova gama.
  • 15 Ogi

    14 2 Отговор
    Абе тия мухи с голфовете пак се изцвъкаха, от тях отърване няма и на оня свят. Ей, дръвници, Cитроен C4 най-красивият масов хечбек в света. По-хубав е дори от този новия, поне отвън. Ще питам нещо, ама голфоните да не си кривят душата. Защо Защо Ситроен се кара токова масово, и то от по-образовани хора с пари, а Голфа е войнишката униформа на кварталните келеши и чалгаджии?
  • 16 vfl

    7 3 Отговор
    Ами Ситроена се кара масово защото напоследък се навъдиха много жени шофьорки който ги купуват.Ако се загледате колко елементи от дизайна на новото С4 са взети от VW и Ауди.Фарове стопове предна броня и тн.Явно са разбрали от къде изгрява слънцето
  • 17 gt

    3 3 Отговор
    Стоповете по форма приличат на тези на Астрата.
  • 18 tvt

    7 1 Отговор
    Kолата е супер. Карал съм Ситроен, а сега карам Голф. Не виждам с какво Голфа е по-добър от другите коли. Определено новото поколение на Ситроен е с мн. добра визия и качество.
  • 19 gad

    7 2 Отговор
    Стоповете приличат на тези от новата Астра, а предницата напомня на Lancer.
  • 20 аз

    5 1 Отговор
    Тук и в разни форуми дизайна му е сравняван с Ауди, Дачия, Опел, VW, Митсубиши... Е, хайде уточнете се де. На какво все пак прилича? Това, че има два фара, четири гуми, врати и ...,не го прави да прилича на друга марка.
  • 21 мореплавател

    12 2 Отговор
    Когато се говори за Ситроен,трябва да се каже,че това е кола,създадена за далеч по-напредничави хора от тези,влечатляващи се от Golf.В моделите на Ситроен са вложени въображение и дух-неща,които липсват явно на тези,сътворили безличните и грозни Голфове.Наистина Ситроен е институтиция в автомобилостроенето,която е много различна и неразбираема от простичките същества,седнали в Голф.Нека се има предвид,че С4 е класа над Голф 6 и да го запомнят всички мухльовци,управляващи Голфове!В стила на това може и да си представят многобройните успехи на Себастиян Льоб-някой да е чул,че пилотира Ситроен вече достатъчно години?А всички голфари да си надуят чалгата и да си сипят по една скоросмъртница с много миришеща на чесън салата и да изчезват1
  • 22 готин

    7 0 Отговор
    За разлика от ситуацията с новото поколение на С3, тук новата версия е по-красива като дизайн.
  • 23 hsh

    3 5 Отговор
    ей мореплавател лапай шнорхела и се потапяй.Това С4 е направено с немски дизайн мухльо.Новото С5 също.Сам си отговори защо е така.
  • 24 groso

    4 4 Отговор
    golfa e za Pernichani.frenskia avtomobil ne e nikak lo6
  • 25 DBDTS

    0 4 Отговор
    van6niq i vatre6en vid e dobar oba4e dvigatelite sa :X naprimer na astra opc slagat 240 ks benzinov + turbo ford su6to ima podoben na astrata dvigatel po otno6enie na mo6tnost da ne govorime za golf
  • 26 Цитроен

    3 2 Отговор
    До hsh: Новите Ситроени са с "немски" дизайн защото дизайнера който ги прави преди това е работел за Audi...
  • 27 виц

    3 3 Отговор
    Спрял в центъра на Перник един Туарек.Събрали се голфаджиите около него и един казал:Уеуе какав гуем Голф.
  • 28 as

    0 2 Отговор
    zadnicata e po dobre ot predi no pak e kradena ot Vw Scirocco , pone vatre e po dobre ot stariq tozi ne e praven s kirka v nedelq sled pianski ve4eri v petak i sabota.
  • 29 as

    2 1 Отговор
    a za komentarite na golfadjiite , negi vzemaite naseriozno te sa tolkova vliubeni v tiq "koli" 4e i da napravqt golf s formata na o6te po golqmo laino odkolkoto e te pak 6te go haresat.
  • 30 koko

    2 2 Отговор
    Спряло в центъра на РусИ едно БМВ и се събрали селяните около него и гледат "Ай, карамба какво е това. На малкия му пръст ни можи да са намажи."
  • 31 koko

    5 1 Отговор
    Рено 14 е един от най-красивите автомобили за времето си, а как вози - не е истина. Една съседка, чийто мъж е автотърговец и й дава да кара всякакви модели, го взе и забрави за всички други. Нищо, че беше с 10 годин по-старо от тях. Веднъж ме повози и не можах да повярвам, че има такава возия - истинска лодка, направо се размазваш. А помните ли Фуего? Беше като извънземно дълго, след ката излезе.
  • 32 gggg

    2 1 Отговор
    има 2 правила в българия по точно ТУРЦИЯ !

    1.Видиш ли българин утепай го и му се изплюй в лицето когато се увериш че е мъртъв!

    2.Ако си българин най добре се самоубийй!

    На вас никаква угода ви няма АКО е Опел той гние, Волксваген селяндури от перник, Ауди много се трошели, БМВ най гъзарското и пак някой недоволства против тях,за френските всички говорят че са боклуци и минети. Ми вземети си тогава някоя кола каято е мн здрава бе. Коя е тя? Волво? Дет толко ги хвалите че били здрави пък в класацията - Най-предпочитан автомобил са към последните места.

    Разберете най сетне,проблема не е в колите а в пътищата!