Отидете към основна версия

17 362 113

Audi подготвя пряк конкурент на BMW X4

  • audi-
  • q4-
  • bmw-
  • x4

 

През 2014 година немската компания със седалище в Инголщат ще представи нов кросоувър, който ще се превърне в първото спортно купе с повишена проходимост на марката Audi.
 
Този автомобил ще получи моделен индекс Q4 и ще има за цел да се противопостави на предстоящото аналогично попълнение в редиците на BMW, което пък ще е обозначено като X4.
 
По данни на авторитетното френско издание L'Automobile Magazine, за основа на Audi Q4 немците ще използват модернизирана платформа от модела Q3. Въпреки това дължината на новото купе ще е по-голяма.
 
Audi Q4 ще е дълго малко над 4 500 мм, докато донорът Q3 е с дължина 4 385 мм. Главната особеност обаче ще се крие в задната част на автомобила, която ще е доста скосена и ще използва елементи от модела TT. 
 
Първоначално се спекулираше, че Q4 ще се прави само във версия с три врати, но впоследствие немците се отказаха от това непрактично решение. Освен стандартните четирицилиндрови мотори в гамата ще присъстват и шестаци.
 
Според наличните данни изнесени от L'Automobile Magazine, топ версията на Audi Q4 ще разполага с шестцилиндров двигател, който ще притежава мощност от порядъка на 300 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини