Отидете към основна версия

23 081 50

800 км пробег и зареждане за 15 мин.

  • atlis motor vehicle-
  • xt-
  • електромобили

Компанията от Аризона Atlis Motor Vehicle разкри детайли относно своя първи модел - електрически пикап, обозначен с индекс XT. Всъдеходът е построен на специално проектирана за него платформа, а най-любопитно е, че заявеният автономен пробег е 805 километра, а зареждането на акумулаторния блок става само за 15 минути.

Atlis XT се задвижва от отделни електромотори, монтирани на всяка от осите, разполага с два едностепенни редуктора, завиващи задни колела, независимо и пневматично окачване и със система за рекупериране на енергията. Клиренсът на пикапа може да достигне до 305 мм, а с опционен офроуд пакет - до 381 мм.

Предлагат се различни акумулаторни блокове, които, според капацитета си, осигуряват автономен пробег от 483, 644 или 805 километра. Производителят подчертава, че това е пробег, без максимално натоварване и без теглене на ремарке. 15-минутното зареждане на батериите се осъществява само на фирмените зарядни станции.

Рекордът за 100-процентов заряд на батериите беше направен миналата година, като инженерите от Atlis Motor Vehicle успяха да заредят напълно модула за 12.35 минути. Що се отнася до динамичните характеристики, то ХТ ускорява до 100 км/ч за 5 секунди, при наличие на ремарке и пълно натоварване от 15.9 тона, ускорението става за 18 секунди.

Максималната скорост на пикапа е 193 км/ч, а при пълно натоварване пикапа може да поддържа средна скорост от над 100 км/ч. Пазарният дебют на Atlis XT е насрочен за 2020 година, като към момента компанията не е обявила цените му. Ако всичко, което споделят от фирмата стане реалност, то тази кола ще удари сериозно по бъдещите планове на Tesla за производство на пикапи.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини