Last news in Fakti

8 Януари, 2019 10:56 23 075 50

800 км пробег и зареждане за 15 мин.

  • atlis motor vehicle-
  • xt-
  • електромобили
800 км пробег и зареждане за 15 мин. - 1

Компанията от Аризона Atlis Motor Vehicle разкри детайли относно своя първи модел - електрически пикап, обозначен с индекс XT. Всъдеходът е построен на специално проектирана за него платформа, а най-любопитно е, че заявеният автономен пробег е 805 километра, а зареждането на акумулаторния блок става само за 15 минути.

800 км пробег и зареждане за 15 мин.

Atlis XT се задвижва от отделни електромотори, монтирани на всяка от осите, разполага с два едностепенни редуктора, завиващи задни колела, независимо и пневматично окачване и със система за рекупериране на енергията. Клиренсът на пикапа може да достигне до 305 мм, а с опционен офроуд пакет - до 381 мм.

Предлагат се различни акумулаторни блокове, които, според капацитета си, осигуряват автономен пробег от 483, 644 или 805 километра. Производителят подчертава, че това е пробег, без максимално натоварване и без теглене на ремарке. 15-минутното зареждане на батериите се осъществява само на фирмените зарядни станции.

800 км пробег и зареждане за 15 мин.

Рекордът за 100-процентов заряд на батериите беше направен миналата година, като инженерите от Atlis Motor Vehicle успяха да заредят напълно модула за 12.35 минути. Що се отнася до динамичните характеристики, то ХТ ускорява до 100 км/ч за 5 секунди, при наличие на ремарке и пълно натоварване от 15.9 тона, ускорението става за 18 секунди.

Максималната скорост на пикапа е 193 км/ч, а при пълно натоварване пикапа може да поддържа средна скорост от над 100 км/ч. Пазарният дебют на Atlis XT е насрочен за 2020 година, като към момента компанията не е обявила цените му. Ако всичко, което споделят от фирмата стане реалност, то тази кола ще удари сериозно по бъдещите планове на Tesla за производство на пикапи.

800 км пробег и зареждане за 15 мин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 впечатлен

    71 14 Отговор
    Страховити, за пазара, параметри. Ако са действителните. Да не стане, 800км, ама ако кара с 36км в час. Ако кара със 100км в час - 150км. пробег.
  • 2 сектант

    69 41 Отговор
    1250 км пробег и зареждане за 40 секунди - Дачия Дъстър

    Коментиран от #9, #19, #24

  • 3 Чудно!

    41 6 Отговор
    Ей такъв пикап ще ми върши чудесна работа!!!
  • 4 Промоция

    51 32 Отговор
    Лада Калина с чушкопек в багажника. Пече 5 чушки за 10 минути. Руско изобретение
  • 5 ТАС

    22 3 Отговор
    На ми ли струва или това чудо е с багажник и под предния капа
  • 6 Весо

    44 14 Отговор
    пълно натоварване от 15.9 тона-А по-полека,това пикап ли е или ИФА.Сикурно и другите параметри са мааааалко преувеличени.Вса пак са Американци от Тексъс

    Коментиран от #17, #27

  • 7 хахаххаах

    44 19 Отговор
    805 км. по инерция, при спускане и със загасен двигател! При тези обстоятелства касетофона дърпа тока за 800 км. спускане! Добра новина за русофилите - Руснаците измислили самолет Су 65 с батерии, отива до луната и се връща с едно зареждане. Чакат да поникнат картофите на китайците, които засяха на луната и ще ходят да им ги оберат!
  • 8 гост

    17 8 Отговор
    Е да , ама не , ще удари сериозно по плановете , ама не на Тесла , а на стогодишните , особено за петролни пикапи , щото те електрически още не са и показали даже ! А в Америка пазара е такъв , че има търсене за пет Тесли , ама никой друг няма и една хилядна от капацитета и за батерии , а без тях са само пожелания ! Иначе нищо лошо , успех и на Atlis Motor Vehicle и на Bollinger Motors , но още доста годинки ще са само гонещи Тесла , а пък с тия фирмени зарядни станции ако не намерят някой да им налее 5-10 милиарда не ги виждам скоро !
  • 9 Коментара

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    При това с четири батерийки ААА, нали секта?!

    Коментиран от #12

  • 10 Driving pleasure

    27 16 Отговор
    Поредната глупост и как са постигнали 800 км - с батерия от поне 120 кВч, )а как са постигнали зареждането - с фирмена зарядна с висок интензитет а колко такива зарядни ще има на пътя? 0! А колко са загубите при подобно бързо зареждане, а колко се скапват батериите - с жалката електропропаганда няма да стане - трябват реални конкуренти на ДВГ ама как да има нещо реално на нещо абсолютно нереално и непостижимо като електрификацията!

    Коментиран от #15

  • 11 гост

    12 6 Отговор
    А между другото някои хора тука много се бяха притеснили като акциите на Тесла паднаха с 9 % !!! Ама сега пък въобще не се "притесняват" като СКОЧИХА с 12 % и продължават да растат , хахахха !!! Нещо не се хващаме вече за сметки три знака след запетаята , а ??!!

    Коментиран от #18

  • 12 сектант

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Коментара":

    4 ааа при код жълто са полезни колкото 4 пробити капута
  • 13 Простак

    20 6 Отговор
    Докато има петрол, големите корпорации няма да изпуснат печалбите от него. А правителствата правят това, което им диктуват банките и корпорациие. Ние само си плащаме. Докато можем, след това сме ненужно бреме.
  • 14 гост

    13 5 Отговор
    И тесла може да се направи да се зареди бързо, но това е неефективно и разрушава батерията много бързо. Пикапите в САЩ са вървежни защото са големи, евтини и мощни, също така са надеждни и с тях може да си свършиш много работа, без да ти трябва друга кола. Там нов пикап може да си купиш за 20х.долара, а за 30х.долара си купуваш кола с богато оборудване, голяма товароносимост и мощен В8 двигател, или това ще рече 300долара на месец лизингова вноска, което е смешно ниско за подобна кола.
  • 15 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    Със 120 квт е Болинджър и постига около 600 км , това е с поне 160 квт !! А за зареждането , ако е 800 волтова батерия с 450 квт зарядно по новия стандарт за 15 мин ще зареди към 120 квт , което си е към 75% и 5 % остатък поне преди зареждането , 80 !! Вече го демонстрираха дори любимците ти от Порше !!
  • 16 Коментара

    3 4 Отговор
    При код жълто засядаш с бутилка палинка и сърмички с мамалига докато мине, айде ... Норок! И не вярвай много на Чулачето мойто момче...
  • 17 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Весо":

    Става въпрос за пълна маса пикап+ремарке+товар , не са го уточнили достатъчно !! В Щатите такива пикапи се ползват точно като влекачи !

    Коментиран от #33

  • 18 Driving pleasure

    11 10 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    и като са скочили акциите на тесла та кво станало? повишили са им се продажбите или са произвели повече? Единствения начин да спечелиш от Т'слата е с с борсови спекулации ако продадеш акции - дивиденти на акционерите никога не са плащани, защото е перманентно на загуба а повишаването стойността на акциите рано или късно ще стигне своя връх и тогава последните им притежатели ще изгорят здравата

    Коментиран от #20, #21

  • 19 123

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Абе не ми я хвали. Грозновата, пластмасова, шумна, нискотехнологична, слабопроходима и не на последно място обезценка от 60 % за 3 години ми идва малко повече. По добре Шкода или Рено.
  • 20 Preacher of Doom

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Driving pleasure":

    А по-полекичка със зловещите фантазии
  • 21 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Driving pleasure":

    Даа , така се надяваха някои "специалисти" и за Епъл , Амазон и т.н. , ама те взеха че станаха по-големи от икономиките на 95 % от ДЪРЖАВИТЕ в света и продължават да растат , даже отявления противник на интернет компании Бъфет публично каза , че съжалява , че по-рано не е купил повече акции от тях !!! А и колкото да ти е неприятно , котировката на борсата е главната оценка за възможността за финансиране на една компания и след РЕАЛЕН ръст от 87% САМО за 5 години , няма банка или инвеститор който да откаже финансиране на Тесла , за сравнение любимия ти Даймлер за същия период е ПАДНАЛ със 29 % !!!! Говорим за дългосрочни резултати , а не за вчера , днес !!!!
  • 22 Random

    3 3 Отговор
    А един мафмот навива станиол...

    Коментиран от #23

  • 23 Random

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Random":

    мармот*
    Малки са буквите на клавиатурата
  • 24 Пак аз

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    За 15 мин 700 лт нафта за пежо 205 дизел за 12000 км

    Коментиран от #36

  • 25 ахахах

    3 1 Отговор
    с автоматични спирачки при близост, моля ви, писна ми да ме блъскат някви малоумници каращи без да гледат накъде!
  • 26 hmhmhm

    11 0 Отговор
    нека да го произведат да го тестваме и после ще говорим. Електрическа баничарка на Рено чисто нова издържа 80км през зимата в София. Това е реалността а при -15 към 50км. Така че not yet.
  • 27 ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Весо":

    Като не си запознат ,недей да плещиш глупости. Тва е сумарно тегло и въобще не е рядкост за хеви дюти пикапите
  • 28 ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА

    0 0 Отговор
    http://www.atlismotorvehicles.com/xt-truck
  • 29 Мартин

    4 0 Отговор
    Страхотен интериор, само клавиатурата и мишката не виждам.
  • 30 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    Веско и на Ифата ако и туриш 16 т ще проговори с човешки глас за майката на товарача-а на тос таралясник АКО му туриш 16 т ША ИЗГЛЕЖДА КЪТ ИЗГЛАДЕН С ПАРЕН ВАЛЯК
  • 31 Бат Мишо

    14 5 Отговор
    Моля ви се да не приказвате глупости -16 т е икарус натъпкан ДО ВРАТИТЕ С НАРОД -я си го поставете Икарус върху тос кенеф - ОТИДЕТЕ ГО КУПЕТЕ пикапа от мене крана и Икаруса И С КЕФ ЩЕ ВИ ОТУЧА да плямпате БЕЗ ДА МИСЛИТЕ -Ако тос пикап кът му изплюща одгоре 1 Камаз или Икарус със хората - щот празен е 11 т АКО НЕ СЕ РАЗЦЕПЯТ И ДВАТА МОСТА И АКО НЕ ИЗЛЯЗАТ амортисорите над капака ЩЕ ВИ РАБОТА ДО ГРОБ ФРЕЕ кът шофъор на камион - ИМАТЕ ЛИ ИДЕЯ че камион да носи 16 тона амортисъора е колкот крака ми а ресора до него 20 санта И ТО НА 2 ЗАДНИ МОСТА 10 КОЛЕЛА и ПАК КЪТ МИНЕШ ПРЕЗ ДУПКА с Татрата може да ги скъса , А туй с еденична гума ВЕЕЕЕ БЕЗ ШАСИ ВИЙ МОЗЪК В ТЕС ТИКВИ ИМАТЕ ЛИ 16 тона да носи...Се повече ме убеждавате че в тъс държава сте останали само зомбита повтарящи малоумна западна пропаганда и реклами- Я ИДЕТЕ РАЗГЛЕДАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО КАМИОН ДЕТ НАИСТИНА НОСИ 16 т - пребройте му мостовете ,колелетата, ресорите така с педата мернете Вижте из Гугле 1 Татра ДЕТ НАИСТИНА КАЧВА 16-22 тона и я сравнете с тос кашкавал пане - да не говорим че с 16 т на ток ще минеш 1000 метра НЕ КМ
  • 32 незнайко

    2 2 Отговор
    Защо всички се страхуват от ТЕСЛА и правят сравнение с нея ???
  • 33 АLFA Q 4

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    ТОЧНО ТАКА МОЖЕ ДА ТЕГЛИ ДО 10тона И ДА НОСИ ТОВАР ОТ 3,5тона
    Правилно
  • 34 Бат Мишо

    9 5 Отговор
    м.08.1990г. е работил като шофьор на товарни автомобили „Краз”, „Камаз” и „Татра”, с товароподемност съответно 12, 13 и 16 тона, поради което трудът следва да бъде 2кат.....-туй от 1 съдебно решение тонажа ви пляскам
    Я поразгледайте ИЗ ГУГЛЕ КРАЗ КАМАЗ И ТАТРА МГОЗИ ТУЧОВЕ ДЕТ НАИСТИНА ВЛАЧАТ 16 т и ги сравнете ЕЙ ТЪЙ ПО ГАБАРИТИ - и АКО някой от ваз ТЪПУНГЕРИТЕ ми каже че КРАЗ КАМАЗ и Татра не са ИСТИНСКИ ТОП СВЕТОВНО НИВО КАМИОНИ -одете съ перете и си пуснете Париж -Декар за камиони И ГЛИДАЙТИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ КОИ СА....И АКО НЯКОЙ ПОСМЕЕ ДА МИ КАЖЕ ЧЕ ОНЯ БОКЛУК ЩЕ КАЧИ КОЛКОТ Татрата 16 тонната И ЩЕ МИНЕ ДОРИ 15 санта С ТЯХ ДА ЗАПОВЯДА НА БАС аз залагам апартамент - АМА АКО СПЕЧЕЛЯ искам жена му 1 месец у дома

    Коментиран от #35, #46, #48

  • 35 Абе бате

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    Правиш ли разлика между да теглиш (с въже или твърда връзка) един Икарус пълен с народ и да качиш в легена на пикапа един Икарус пълен с народ? В статията очевидно се има предвид първото. Какви ли не джипове цели самолети стотици тонове дърпат.
  • 36 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пак аз":

    Колонките зареждат с 20 литра в минута !!! За 15 минути ще заредите 300 литра а не 700 !!! някъде и по малко .
  • 37 Бат Мишо

    2 2 Отговор
    Камаза както четете в съд ми решение товаро под 14 т - сички дет им вярвате че ТОС БОКЛУК щял да ги качи ИДЕТЕ И РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕДИН КАМАЗ ша ва помоля и ми се махайте от очите - НА СВЕТА ИМА ЕДИН ЕДИНСТВЕН КАМИОН с 4 КОЛЕЛА койт дига такъв тонаж САМО НА 2 моста с 4 гуми И НЕ Е БОКЛУКА на снимката -600 кс е и гумата е колкот мене висока - остаям на вас да откриете кой е аз съм 190 см

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 666

    2 3 Отговор
    Аз си карам V8 biturbo и ме боли фара за тролеите!!!
  • 40 Бат Мишо

    3 2 Отговор
    Вържи 1 Икарус с хората ЗА ТОС КЕНЕФ с 4 колела - представяш ли си картинката И ТРЪГНИ ПО ЕДИН БАИР НАГОРЕ - ПОСЛЕ ИМА САМО 2 ОПЦИИ - ЩОТО АКО НЕ СИ КЪОРАФ ТУКА НЯМАШ ШАСИ -(
    -ОПЦИЯ 1 - Задния мост пада и остават с икаруса в началото на баира
    - Опция 2 - моста и купето издържат НАКАКСИ и
    - а -- въртиш гуми на място
    -б-- пламват елктромоторите
    -в-- и а и б са верни
    -г -- падат акумулаторите преди да се случи отговор ,,в,,
    А Ако е мааааааалко мокро ще си като Мая плисецкая в жипа АКО ТЕГЛИШ 16 т
    Пак казвам не спори с човек дет е карал Камаз с 10 КОЛЕЛА с 14 тона МАКС товароподемност И ВЛАЧИЛ товари 1990 г ПРЕДИ ДА СЪ РОДИШ
    ТИ ИМАШ ЛИ ИДЕЯ къкто влачех една Шкода Европа с товара 11 т на Аксаковския баир КЪК МИ ПЛАМНА СЪЕДИНИТЕЛЯ НА КАМАЗА още в началото на баира ---КО ВИКАШ -- НЯМАШ НАЛИ --ай не съ обаждай тогас кът ти пей Бат Мишо - ТУЙ 16 т НЕ МОЖЕ НИТО ДА ГИ ДЪРПА , НИТО ДА ГИ БУТА , НИТО ДА ГИ ВЛАЧИ , камо ли качи --ТВА Е РАБОТА НА 3 МОСТОВАТА ТАТРА и ГОРНИЯ ПРЕДЕЛ на 3 мостов КАМАЗ ....РАЗГЛЕДАЙ ГИ ХУБАВО- Ако можеха пикапи да влачат 16т хората в Татра щяха да са умрели гладни преди 100г
  • 41 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    Ще ти го обясня по просто -нямаш ли 22 см СТОМАНЕНО ШАСИ , ДВОЕН МОСТ озаде за сцепление , и НАД 400 кс мотор да влачиш над 10 тона товар -КОЕТО И ДА Е ОТ 3 те АКО ТИ ЛИПСВА УМИРАШ ПРАВ -ПРОСТО НЕ СЕ ФАЩАЙ - да става и с 250 кс със МНОГО ДОБРИ ПРЕДАВКИ къкто беше старата Европа ,3 та бавна и кък да е се прибираше с ремарке нагоре по баира АМА с 15 км в час...

    Коментиран от #50

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Никой

    0 2 Отговор
    В електричеството е бъдещето, и то в близкото, дори сега. А в България има богати залежи на уран!!!
  • 44 Мореплавател

    0 0 Отговор
    Не са снимали платното отгоре:)
  • 45 Абе бате

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Бат Мишо":

    Това на снимката със сигурност е над 600 коня, така че всичките ти аргументи отпадат. Няма и съединител който да палиш.
  • 46 АLFA Q 4

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    МАЙ СИ ЯКО ЗАГОРЕЛ, ЩОМ СМЕНЯШ АПАРТАМЕНТ ЗА КАКВА И ДА Е ЖЕНА
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Каспермони

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    Голем си бат миши
  • 49 некойси

    0 0 Отговор
    Всеки иска да отхапе парче от пая на Тесла, но всички са в позиция на догонващи и се спряга това "ще" онова "ще". На практика имат блестящи идеи на хартия, а на яве слаби продажби прекратени проекти и зле похарчени пари.
  • 50 Човека

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Мишо":

    Бате, като ги гледам по улиците и преди светофар как се завират пред камионите и почват да спират, колко от тях мислиш е карал камион???? Мислят си, че тръгват, вървят и спират като техните бракми.
    Така, че що се хабиш да обясняваш за товароносимост, мостове, гуми и т.н. Нема те разберат бате.