Отидете към основна версия

13 294 19

Шефове на BMW влизат в затвора

  • bmw-
  • корея

Съдът в централния административен окръг Сеул издаде присъди на шест бивши и действащи ръководители на южнокорейския филиал на BMW, като присъдите са за лишаване от свобода за срокове между 8 и 10 месеца. Обвиненията са за манипулации с отчетите за изгорели газове. Информацията е на местни медии, цитирани от ТАСС.

Освен ефективните присъди, филиалът BMW Korea трябва да заплати глоба в размер на $13 милиона. По мнението на съда, компанията умишлено е изопачавала данни за разход на гориво от 2011 година. В резултат на това в Южна Корея са били внесени 29 000 автомобила, които не отговарят на екологичните стандарти, действащи в страната.

Ще припомним, че това съвсем не е единственият проблем на BMW в Корея. Преди време властите започнаха разследване срещу баварската компания заради зачестилите случаи на самозапалващи се автомобили.

Оказа се, че проблемът е в модула за рециркулация на отработените газове (EGR). От BMW признаха за проблема и даже поднесоха публичните си извинения към потърпевшите и обявиха безплатна сервизна акция за 1.6 млн. автомобила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини