Отидете към основна версия

7 043 23

8-степенен автоматик за обновеното Mondeo

  • ford-
  • mondeo-
  • брюксел 2019

На автосалона в Брюксел, който отваря врати утре, ще бъде представено модернизираното семейство на Ford Mondeo. Моделът за първи път ще получи осемстепенен автоматик и осъвременена гама от дизелови двигатели.

Промените по външността на Mondeo са минимални, но версиите вече ще могат да се различават по-лесно по радиаторната решетка. Модификацията Titanium ще има хоризонтални ламели, спортният вариант ST-Line - черни фасети, а луксозният Vignale - сребристи "чавки", напомнящи по форма буквата V.

Отпред се забелязват нова броня с различни фарове против мъгла, а отзад - променени стопове, свързани с хромирана лайстна.

Впечатление в салона правят по-качествените материали, новите декорации и шайбата на селектора на трансмисията вместо скоростен лост. Тя обаче ще се предлага само за модификациите с осемстепенен автомат.

Тази нова трансмисия ще се монтира на дизеловите версии с 2.0-литров двигател EcoBlue мощност от 150 до 190 к.с. Настройва се към стила на шофиране и пътните условия и "разбира" кога колата се изкачва, спуска или взема активно завоите.

Този двигател ще може да се поръча и с двойно предаване, но само в комбинация със стария шестстепенен автоматик. Другите варианти в гамата са 2.0-литров дизел със 120 к.с. и 1.6-литров EcoBoost със 165 коня.

Хибридното Mondeo е оборудвано с 2.0-литров бензинов двигател с мощност 187 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор, йон-литиева батерия с капацитет 1.4 кВтч и автоматична трансмисия, която имитира плавната работа на безстепенен вариатор. Средният разход на гориво е 4.2 л/100 км за седана и 4.4 за комбито.

Оборудването на обновеното Mondeo включва адаптивен круиз контрол с функция за автоматично спиране, система за разпознаване на пътните знаци, информационно-развлекателен комплекс SYNC 3 с 8-инчов дисплей и др.

Продажбите започват през март. От Ford смятат, че 50% от тях ще се падат на хибридните модификации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини