Отидете към основна версия

5 540 21

Volkswagen обнови Transporter

  • volkswagen-
  • t6-
  • multivan-
  • transporter-
  • caravelle

Четири години след дебюта си шестата генерация микробуси на Volkswagen претърпя модернизация. Първа от семейството T6 новите си дрешки показва пътническата модификация Multivan.

Немците са сметнали за прекалено скъпо да променят панелите на каросерията, която си е останала практически същата. Оформлението на предницата обаче е сериозно. Нови са радиаторната решетка, фаровете и бронята, а на предните калници вече има ефектни мигачи.

Леко изменени са също стоповете. Multivan вече ще се предлага с нови джанти и палитра от цветове.

Измененията в салона са доста повече. Нови са воланът, арматурното табло и корите на вратите. Срещу допълнително заплащане е достъпен виртуален цифров панел с диагонал 10.25 инча. Базовата мултимедия има 6.5-инчов екран, а като опция се предлагат по-модерни варианти с гласово управление и 8.0- или 9.2-инчов дисплей.

Двулитровият турбодизел търпи леки пренастройки. Мощността на базовата версия нараства от 84 на 90 к.с., а вместо двата варианта със 102 и 114 коня вече ще се предлага само един със 110. Останалите модификации със 150 и 200 к.с. остават непроменени.

Роботизираната трансмисия с два съединителя DSG ще бъде достъпна само за мощните версии. Те могат да се поръчат също със система за двойно предаване 4Motion.

Сред останалите промени по механиката си струва да се споменат електрическият усилител на волана, който заменя хидравликата, и системата Cross Wind Assist, компенсираща страничните пориви на вятъра. Срещу допълнително заплащане могат да се поръчат система за контрол на движението в лентата, автоматично паркиране и др.

Продажбите на обновения Multivan започват наесен, а преди това Volkswagen ще представи по-простите версии Transporter и Caravelle. В семейството на T6.1 ще се появи и електрически бус, разработен от тунинг ателието ABT. Той ще бъде с мощност 112 к.с. и батерия с капацитет 38.8 или 77.6 кВтч и ще може да изминава до 400 с едно зареждане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини