Отидете към основна версия

25 150 51

Mercedes-Benz връща пари заради изкуствена кожа

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • обезщетение-
  • компенсация-
  • кожена тапицерия-
  • кожени седалки-
  • великобритания

Недоволен собственик се пребори за компенсация от Mercedes-Benz, след като успя да докаже, че кожената тапицерия на автомобила му е изработена частично от изкуствен заместител, съобщава Daily Mail. Кери Ръсел си купил E300 Cabriolet за близо £35 000 (€40 316) на старо и макар да не бил ощетен директно от цената на опцията, решил да си търси правата.

В каталога на Mercedes-Benz седалки от черна кожа за E-Klasse Cabriolet вместо такива от синтетичния материал Artico, подобен на винил, се предлагали за £912.50 (€1 051). 72-годишният пенсиониран бизнесмен обаче се усъмнил дали тъканта е естествена, след като прочел за друг собственик на Mercedes-Benz, който пратил проби от "кожата" в своята кола за лабораторен анализ. Резултатите показали, че части от тапицерията са изработени от полиуретан.

Костело се обърнал към представителството на немската марка, но от там не могли да му дадат задоволителен отговор дали тапицерията ѝ е изработена изцяло, или само частично от естествена кожа. Упоритият собственик обаче не се отказал и отнесъл въпроса до Автомобилния омбудсман на Обединеното кралство - независима институция, която решава спорове в сферата на автоиндустрията.

Потърсени за отговор, от Mercedes-Benz обяснили, че седалките са изработени от естествена кожа, но заради структурната твърдост и здравина били добавени и други материали. От Автомобилния омбудсман обаче сметнали, че описването на седалките като "кожени" е подвеждащо и присъдили на Ръсел компенсация в размер на £850 (€979).

Говорител на Mercedes-Benz коментира обезщетението с твърдението, че компанията спазва стриктно правилата, които определят какво може да бъде описано като "кожена тапицерия" в автомобила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини