Отидете към основна версия

5 705 24

Peugeot се завръща в Америка

  • psa-
  • peugeot-
  • citroen-
  • opel-
  • сащ

PSA потвърди официално дългогодишните слухове, че се готви за завръщане на северноамериканския пазар след почти три десетилетия пауза, съобщава Financial Times. Ръководството на френския концерн се е решило на смелата стъпка след рекордните продажби през изминалата година и печалбата, на която излезе Opel за първи път от 20 години насам.

"Завръщането на Peugeot в Северна Америка ще отбележи кулминацията на няколко години изследвания, които имаха за цел да установят как марките в състава на PSA да отговарят в максимална степен на потребителските очаквания", разказва Лари Доминик, президент и изпълнителен директор на Groupe PSA North America. Част от същата стратегия е лансирането на Citroen в Индия и Opel в Русия, откъдето предишният собственик на немската марка General Motors я изтегли преди две години.

В момента Peugeot работи над хомологацията на моделната гама в съответствие с американското законодателство и търси "входни точки" към него. Процесът обаче няма да бъде нито лек, нито бърз. Най-оптимистичният сценарий предвижда продажбите на френската автомобилна продукция в Щатите да започне чак през 2026 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини