Отидете към основна версия

5 594 23

Автомобилът на старо: един култов японски роудстър

  • автомобилът на старо-
  • mazda-
  • mx-5

Макар роудстърите да се смятат за непрактични по дефиниция, сега ще ви обърнем внимание на малката спортна Mazda, която спокойно може да се ползва като автомобил за всеки ден. За разлика от повечето съперници в този клас MX-5 не се нуждае и от прекалено скъпа поддръжка, а изчистеният дизайн се харесва на всички.

Колата се произвежда от 1989 година до ден-днешен, като за това време е преминала през четири поколения. През 1998-а японците пуснаха второ издание на модела, което трябваше да изглади и малкото недостатъци на първото поколение. MX-5 се раздели с прибиращите се фарове.

Днес запазените представители на втората генерация на MX-5 се смятат за една от най-изгодните инвестиции на вторичния пазар, защото все повече придобива статут на класика и в същото време се предлага на поносими цени. То е обозначено с индекс NB, започва да се произвежда през 1997-а, но се появява на пазара през 1998-а и се рекламира като 1999 моделна година.

Третата генерация се появява през 2005, а четвъртата - през 2014. През миналата година модела търпи рестайлинг, обозначен с индекс ND2. У нас предложенията съвсем не са много, а новите държат прекалено високи цени. Ако обаче следите редовно публикациите на обяви в mobile-то, то от време на време изпадат доста атрактивни предложения. Какви са те към момента, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини