Отидете към основна версия

4 899 74

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

  • rimac-
  • c_two-
  • женева 2019

Хърватският производител на електрически хиперколи Rimac обяви в Женева, че започва да приема поръчки за новия си модел. C_Two има по един електромотор на всяко от четирите колела със сумарна мощност 1 914 к.с. и въртящ момент 2 300 Нм, ускорява от 0 до 300 км/ч за влудяващите 11.8 секунди и развива максимална скорост 415 км/ч.

Никел литиево-магнезиевата батерия на новия хърватски хиперкар има капацитет 120 кВтч и е част от силовата структура на шасито. Позволява изминаването на 650 км с едно зареждане, а на бърза зарядна станция капацитетът може да се попълни на 80% за половин час.

C_Two разполага с уникална система за векторно управление на подаваната мощност, която заменя ABS и ESP, и автопилот от четвърто поколение. Бордовата електроника разпознава настроението на водача и променя в зависимост от него остротата на реакциите на волана и газта.

От Rimac не са обявили цени, но по неофициална информация C_Two струва около $1.5 млн. (€1.34 млн.). Хърватите твърдят, че са получили всички необходими сертификационни документи за ключовите пазари и доставките скоро ще започнат.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини