Last news in Fakti

8 Март, 2019 18:21 4 884 74

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

  • rimac-
  • c_two-
  • женева 2019
Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди - 1

Хърватският производител на електрически хиперколи Rimac обяви в Женева, че започва да приема поръчки за новия си модел. C_Two има по един електромотор на всяко от четирите колела със сумарна мощност 1 914 к.с. и въртящ момент 2 300 Нм, ускорява от 0 до 300 км/ч за влудяващите 11.8 секунди и развива максимална скорост 415 км/ч.

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

Никел литиево-магнезиевата батерия на новия хърватски хиперкар има капацитет 120 кВтч и е част от силовата структура на шасито. Позволява изминаването на 650 км с едно зареждане, а на бърза зарядна станция капацитетът може да се попълни на 80% за половин час.

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

C_Two разполага с уникална система за векторно управление на подаваната мощност, която заменя ABS и ESP, и автопилот от четвърто поколение. Бордовата електроника разпознава настроението на водача и променя в зависимост от него остротата на реакциите на волана и газта.

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

От Rimac не са обявили цени, но по неофициална информация C_Two струва около $1.5 млн. (€1.34 млн.). Хърватите твърдят, че са получили всички необходими сертификационни документи за ключовите пазари и доставките скоро ще започнат.

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди

Новият Rimac ускорява до 300 за 12 секунди


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 6 Отговор
    уау!

    Коментиран от #5, #28

  • 2 Е това

    19 7 Отговор
    Вече ги удря в земята Бугатита Мугатита и тем подобни
  • 3 насам натам

    1 14 Отговор
    китайския римак ускорява до 303 за 2 секунди без ташак
  • 4 Batushka

    1 7 Отговор
    Тоя ептен като оня русенския електрик ХахахаххХ.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво

    9 4 Отговор
    "Никел литиево-магнезиевата батерия на новия хърватски хиперкар има капацитет 120 кВтч и е част от силовата структура на шасито. Позволява изминаването на 650 км с едно зареждане" Този 1900 кс звяр е по-икономичен от Е-трон и Ай пииса
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Антиелектрика

    16 9 Отговор
    Що за мода е всеки да се напъва с електрички, които стават само за драг и едва могат да навъртят една обиколка на Ринга? Този 2-тонен тулуп не виждам какво практически може да прави - нито е кой знае какво за драг с тази цена, нито може да мине повече от 50 км на писта. Спортна кола ли е или какво точно? Вейрона и Широна поне могат да минат повече километри на писта, но 2 тона кола да има претенции за писта, е несериозно. А това, че щяла да ускорява за 12 секунди до 300 км/ч, нито е рекорд, нито още е реалност. Те и за Mercedes Project One - https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-AMG_One казват, че ще стига за по-малко от 11 секунди до 300 км/ч, но още го няма. Като искаш драгстер, си правиш драгстер. Тази мода с миксерите вече започва да писва!!!

    Коментиран от #18, #21, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 асддса

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Философ":

    На никого не му е нужна, това е за кеф !
  • 11 Иван

    4 1 Отговор
    Koenigsegg Regera 0-300 - 10.9 sec, Koenigsegg one 1 - 11.9 sec, кое е невероятното при Rimac при положение че Koenigseqq използват предимно ДВГ, които са с по-нисък КПД, и макс. въртящ момент много по-късно, напротив, срам за Rimac....

    Коментиран от #17

  • 12 ГостЪ

    7 1 Отговор
    И изгаря без остатък пак за 12 секунди .
  • 13 Роналдо

    5 0 Отговор
    По добре на блъскащите се колички в детския кът
  • 14 Tiffff

    0 0 Отговор
    , че започва да приема поръчки за новия си модел. . Ако че си купим една и дека не ми разпознае настроението че се обрикат нещата и ке се истепем всите.
  • 15 Бесен пес

    0 0 Отговор
    Ако бъде купена от българин , директно в Меднес ще я кара за настройка хаха
  • 16 Димитър

    0 0 Отговор
    А Голф 3 в България ускорява до 300 за 8 секунди. Да им е гадно.
  • 17 Антиелектрика

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    И това забележи са почти 2000 к.с. Смятай колко ще е полезно да си на 50 см от 1,5 MW електродвигатели. Дори в новите тролейбуси на Шкода слагат 160 kW електродвигатели, а в трамваите са 180 kW. В метро влаковете има 12 асинхронни по 160 kW, което значи, че тази кола е мощна почти колкото метро влак, но всичко събрано на 50 см от пасажера. Понякога глупостта взема връх в човешката история и я превръща в истерия или инквизиция.
  • 18 Писта

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Правят такива електрички, за да се види докъде е стигнала технологията. По подразбиране, в такива автомобили се използват най-новите технологии, независимо от цената. Пак по подразбиране, разработките на тези технологии се изплащат от хората които са решили да дадат толкова пари за безсмислен в практиката автомобил. Никой не би дал два милиона за автомобил само за да се предвижва от точка А до точка Б, нито пък ще прави drag с тях или ще ги кара на писта.
  • 19 Електричар

    0 2 Отговор
    Ричард Хамънд потроши една такава в серия на Гранд Тур. Превъртане със запалване. Колата горя над 5 дена, не могат да я изгасят заради постоянното самозапалване на клетките на батерията поради ефекта на доминото. Иначе адмирации за колата, това е бъдещето.

    Коментиран от #20

  • 20 Антиелектрика

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Електричар":

    Та викаш това е бъдещето - колите да горят по 5 дни, но да сме фЙешън? Не, мерси - задръжте си го това бъдеще в миналото!

    Коментиран от #29

  • 21 Никой

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Защо се напъват ли? Ами познай, ако никой не се напъва нищо няма да излезе. Една технология изисква умни хора да работят върху нея, не просто да минава време.

    Коментиран от #22

  • 22 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    И каква е тази технология, която развиват? Сигурно те са първите в света създали 4 броя 400 kW асинхронни двигатели? Сигурно и те са създали за първи път литиево-йонна батерия? Тази кола е със строго спортна насоченост, но тежи 2 тона, която я прави абсолютно неудачна за целта. За разлика от Бугати обаче, тези не могат да разчитат на лукс. Всъщност тяхна си работа, но е малко несериозно представянето като уникално евентуалното ускорение за 12 секунди от 0 до 300 км/ч и то в кола за 2 млн евро.

    Коментиран от #23

  • 23 Беднякът милионер

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Антиелектрика":

    Не се притеснявай. За по бедни душици ще има Tesla Roadster със същото ускорение. И там няма да има лукс, но ще струва 10 пъти по-малко. Ще има груба сила и 1000км пробег с едно зареждане.

    Коментиран от #24

  • 24 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Беднякът милионер":

    Ще, ще само кристални топки са ти в главата.
  • 25 Иванов

    0 2 Отговор
    Не ми е ясно ,от къде може да има такива върхови технологии в Хърватска. Май ,само създателя е хърватин. Аз съм бил в Хърватия- същото като у нас. Нереално е.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "TSLA":

    Тези клишета и епитети си ги запази за себе си, неграмотниченце. Партенките и празните приказки са твой специалитет. Какво трябваше да видя в тези клипове? Ти правиш ли разлика между 400 метра драг и обиколка на Ринга, която е над 20 км? Ако не правиш, гледай как за една обиколка зарядът на смешната ти ТЕСЛА пада на половина: https://youtu.be/Dphw4km60m4 А кое е глухо разклонение и кое при кой ще ходи, точно ти си последния, който ще го определи.
  • 28 АLFA Q 4

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    ВЕРНО Е УАУ
    СТРАХОТНА Е
  • 29 Зелено

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антиелектрика":

    Може би в бъдещето ще горят само по един ден
  • 30 Германец=певал

    1 4 Отговор
    Естествено че това е бъдещето никой няма да търпи замърсявания и въздушни и шумови от някакви кекави ДВГ.Тва размазва Широна където го сбара на писта извън писта на село у град навсякъде.ДВГ е просто неефективна кошница подържана жива от петролните държави и от немските компании които друго и не могат.

    Коментиран от #31

  • 31 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Германец=певал":

    Поредния ник, с поредната пяна в устата. Хайде първо този хърватски миксер да подобри времето на Ринга поставен от ЛЮБИТЕЛ с Radical SR8 LM с ДВГ и едва 450 к.с. - https://fakti.bg/avto/311113-lubitel-vze-severnata-daga-za-6-45-minuti-video Но то си личи по изказа ти кой си и колко багажче имаш на втория етаж с глупостите за кошници, петролни мафии и германски интереси!

    Коментиран от #32

  • 32 Багажът на втория етаж

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    ...не ти стига за да проумееш, че при покупка на нов автомобил, никой не се интересува от времето му на Ринга , защото 99,9 9999999999%, от шофьорите дори не са чували за него. Следователно времето на Ринга с нищо няма да промени навлизането на електрическите автомобили. Самия ти знаеш, че това е неизбежното бъдеще и за това се пениш толкова, защото не ти харесва.

    Коментиран от #33

  • 33 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Багажът на втория етаж":

    С колкото и ника да пишеш, все си оставаш същия трол. Пък този, който ще даде 2 млн. евро ще ги даде точно заради спортни възможности или заради лукс.

    Коментиран от #34

  • 34 Въпрос за 2 милиона

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Антиелектрика":

    Ти би ли се опитал да подобриш рекорд на Ринга с новия си автомобил за 2 милиона? Освен това, откъде си толкова сигурен, че този автомобил и особено Пинина, няма да влязат в топ 10 на резултатите на Ринга? Да не плачкаш скоро и за последните паднали опорки? Не те видях в статията за 15 минутното зареждане. Що така? Паднала опорка може би?

    Коментиран от #35

  • 35 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Въпрос за 2 милиона":

    Наистина ли не може да проумееш, че имаш сериозни проблеми и си зависим към спорове? Какво ме вълнуват 15 минутното зареждане на Тесла? Мен ме притесняват две неща в електричките - сегашните токсични батерии и влиянието на силното ЕМП поле от толкова мощни и близки до пасажерите в колата асинхронни ел. двигатели. Ако тези неща се решат, ще си купя електричка - казвал съм го хиляди пъти. Така, че не се опитвай да ме вкарваш в някакви елементарни спорове, които не ме вълнуват!
  • 36 По-елементарен въпрос

    0 0 Отговор
    С какво токсичните батерии влияят на здравето ти или на здравето на който и да е българин? Че електродвигателите не отделят радиация и гама лъчи знам, че няма да мога да те убедя, защото вече ме прати да чета в уикипедия за електромагнитните вълни.

    Коментиран от #37

  • 37 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "По-елементарен въпрос":

    Да го кажа така - литиево-йонните батерии са склонни към самозапалване. А да ме убедиш, че 1 МЕГА ВАТ електромотор няма силно ЕМП, изобщо няма смисъл да го коментирам!

    Коментиран от #38

  • 38 По-елементарен въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Антиелектрика":

    По пътищата вече се движат еднакъв брой модел 3 и модел S. Има сериозен брой катастрофи с Модел 3. За колко запалени от тях си чул? Горят като факли Японските батерийки, проектирани и произведени от Панасоник. Дай някакви данни с гайгеров брояч за Рентгеново излъчване от мегаватовите електрички? Нали са 10 пъти по-мощни от 100кв, над които според тебе започва излъчването на рентгенови лъчи, причиняващи рак на шофьорите и околните? Щом 100кв са вредни, 1900 кв трябва да нанасят смъртоносни щети и шофьорите да умират в адски мъки от лъчева болест, като жертвите от Чернобил. Самите автомобили трябва да са радиоактивни също още десетки и стотици години след облъчване. Ще ти е лесно да си докажеш тезата, АКО е вярна. Чакаме?

    Коментиран от #39

  • 39 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "По-елементарен въпрос":

    Ако батериите в модел 3 са по-безопасни, ще е чудесно. Модел 3 с 140 kW мотор е чудесно предложение. Обаче да продължаваш да пишеш за рентгенови лъчи, при положение, че 100 пъти ти обясних, че това е само част от спектъра на ЕМ вълни, вече започва да дразни. Дадох ти максималните стойности и те не трябва да надвишават 60 mT. После ти дадох РЕАЛНО измерване от 0,15 mT на 30 см до 300 W компресор до хладилник. Всеки сам да сметне какво ще е магнитното поле при ускорение на електромотори с обща мощност от 1 500 000 W. Те и за цигарите и рентгеновите снимки са казвали, че са безвредни, но ти можеш ли да гарантираш, че ще си от незасегнатите? Ако искаш да си правиш експерименти със здравето - ок, но това показва само липса на здрав разум!

    Коментиран от #40

  • 40 Има напредък

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Антиелектрика":

    Макар и бавно, след една година си разбрал че има разлика в вредата при промяна на честотата на ЕМП. За следващата година остава да схванеш, каква е разликата между честотите на мобилните телефони и микровълновата печка (2,4 гигахерца) и честотата на електромобилите която се измерва в херци и започва от нула, когато токът и излъчването са най-големи. После остана да схванеш, че магнитите на вратата до които си много по-близо отколкото компресора, имат много по-голямо излъчване отколкото самия компресор. После няколкото Tesla, на неодимовият магнит в слушалката на мобилният ти телефон, който доближаваш на милиметри от главата си, сравнение с мили теслите излъчвани от електродвигателите. Знам че трудно ще го схванеш, но и следващата година е пред нас. Така или иначе цените на електромобилите засега са високи и надали ще си купим дотогава.

    Коментиран от #41

  • 41 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Има напредък":

    Ех ако можеше да се каже, че ти имаш напредък, но уви! Аз ти давам максимално допустими стойности от 60 mT при 0 Hz, ти пак бръщолевиш неща, които си си наумил да напишеш. Дерзай и дано само не умреш от завист ако някой ден си купя Тесла модел 3.

    Коментиран от #42

  • 42 И един мармот завива шоколада в станиол

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    Значи твърдиш, че доближаването на неодимовия магнит със сила няколко Тесла, в слушалката на телефона ти, до главата е смъртоносно? Защо тогава никой не е забранил използването им? Нима твърдиш че измерванията до компресора на хладилника се отнасят за 0 херца? Продължавай да четеш. от опит ти казвам, че след една година ще разбереш какви глупости говориш днес, както сега се срамуваш за линковете за радиация от преди година.

    Коментиран от #43

  • 43 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "И един мармот завива шоколада в станиол":

    Твърдя единствено, че не си добре. Поредната ти глупост го потвърждава категорично: "неодимовия магнит със сила няколко Тесла, в слушалката на телефона ти". Това отново влиза директно в музея на глупостта ти.

    Коментиран от #44

  • 44 Пак ли година обяснения?

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антиелектрика":

    Какво точно не ти е ясно този път? Че в говорителя и слушалките на телефона ти, който си пъхаш в ушите, има неодимови магнити, а неодимовите магнити имат сила на магнитното поле от 1 до 1,3 Тесла? Кое от тези не е вярно според тебе? Сега да не изпаднеш в ужас, като научи тази ужасна новина! Имаш 11 месеца 30 дни и 23 часа и 59 минути за да я асимилираш и приемеш.

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Грешка при писане

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пак ли година обяснения?":

    "който" да се чете "които". Техническа грешка. Имах предвид слушалките които си пъхаш в ушите. По повече от 1Т интензитет на магнитното поле от двете страни на мозъкът ти. Егати ужаса, нали! С това, ако се завъртиш покрай някой с пейсмейкър, направо си го убил на място!

    Коментиран от #48

  • 47 Все спираш да търсиш на най-интересното

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Антиелектрика":

    Пак си спрял ненавреме и си търсил не това което трябва. Потърси каква е силата на магнитното поле на неодимовите магнити и цитирай тук. Чакам с нетърпение!
  • 48 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Грешка при писане":

    Продължаваш да се излагаш ли? Ти имаш ли представа какво е 1Т? Това са 8 000 АМПЕРА НА САНТИМЕТЪР - http://www.bussi-demagnetizers.com/en/electronic-impulse-demagnetizers/magnetic-units-converter. Не само ще ти изпече малкото мозъче, но и ще разтопи в миг и слушалки и телефон. Много си зле - да се смея, да плача ли? Трагично си невеж, ТРАГИЧНО!

    Коментиран от #49

  • 49 Все спираш да търсиш на най-интересното

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Антиелектрика":

    "Ти имаш ли представа какво е 1Т? Това са 8 000 АМПЕРА НА САНТИМЕТЪР - http://www.bussi-demagnetizers.com/en/electronic-impulse-demagnetizers/magnetic-units-converter. Не само ще ти изпече малкото мозъче, но и ще разтопи в миг и слушалки и телефон. Много си зле - да се смея, да плача ли? Трагично си невеж, ТРАГИЧНО!"

    Винаги е весело да се "спори" тебе за всеизвестни неща. Бисер след Бисер, няма пропуск. Това цитираното отива в златния фонд, заедно с радиацията от 100 киловатовите електродвигатели. Продължавай да търсиш! Подсказка: отвори линка който даде в предишното мнение и прочети примерите в английската версия. Ако срещнеш трудности с превода, кажи да помагаме. Междувременно не се обаждай на никого и не си слагай слушалки, защото "Не само ще ти изпече малкото мозъче, но и ще разтопи в миг и слушалки и телефон."

    Коментиран от #50

  • 50 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Все спираш да търсиш на най-интересното":

    Ох, не мога повече - ще падна от смях :))))))))))))))))))
    Ти си напълно неграмотен или може би смяташ, че в слушалките ти има един килограм неодимов магнит - бухахахахахахахахаха. Ето ти препратката от АНГЛИЙСКАТА ВЕРСИЯ: http://china-magnet.net/txing/NdFeB.htm Имаме 1 Тесла при 1 КИЛОГРАМ НЕОДИМОВ МАГНИТ или повече от 10 000 АМПЕРА НА МЕТЪР. Честито - вече показа на всички колко си нагъл, неук и неграмотен! 1 Тесла имало в слушалките - бухахахахахахаххаха.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мидо бисерна...":

    Как може да продължаваш да се излагаш толкова??? Кой нормален човек може да твърди, че магнитното поле на 2 грама неодимов магнит в слушалки е колкото магнитното поле на 1 килограм от същия неодимов магнит? 1 Тесла в слушалки - бухахахахахахаха Спирам, че никой не ми плаща да забавлявам хора в неравностойно ментално положение като теб! Давай, размий пак темата с поредния ти бълвоч - всички вече ти знаем репертоара.

    Коментиран от #53

  • 53 Мидо бисерна...

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Антиелектрика":

    Намекнах ти нещо за температурата, но не ме разбра. Температурата, специфичната плътност и магнитното поле са свойства които не зависят от теглото и размера на тялото.

    Коментиран от #54

  • 54 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мидо бисерна...":

    Нямаш спирка ли, че изходи поредна глупост: "и магнитното поле са свойства които не зависят от теглото и размера на тялото" . Черно на бяло пише точно обратното: "високоговорител осигурява поле с напрегнатост 1 T в междината за бобината на мембраната" - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0_(%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0) Виж какво, наистина не ми се занимава повече. Знаем, че пак ще изтрооаш поредната си глупост, но така те кара зависимостта ти. 1 Тесла е слушалки - бухахахахаха.

    Коментиран от #55

  • 55 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Антиелектрика":

    Да се чете "12 килограма магнит във високоговорител осигурява 1 Тесла". Така си пише и линка.
  • 56 Мидо бисерна...

    0 0 Отговор
    Кълвеш като шаран на бастун. Когато някой напише някоя глупост, започваш да я мултиплицираш с идеята че една лъжа повторена сто пъти ще стане истина. "Едно тесла е стойността на пълния магнитен поток („силата“ на магнита), отнесен към площта на този поток. " 1Тесла =магнитен поток 1 Вебер върху площ 1м² Някъде да виждаш тегло или килограми на магнита в определението за Тесла? То и в линкът който си дал, няма килограми на магнита, няма и как да има, защото не се отнася за конкретен магнит, а за свойствата на материала. Самият ти сметна колко ампера трябва да протекат, за да постигнеш плътност на магнитното поле 1Тесла, колкото е плътността на магнитното поле на който и да е неодимов магнит, точно както плътността на водата е 998 kg/m3, независимо дали става въпрос за 20 тонна цистерна с вода, 200 мл. чаша вода или капка дъжд. Плътността на водата е еднаква независимо от теглото и. Не се притеснявай останаха само 364 дена и ще го схванеш. Ще пишеш глупостите си още само в десетина-двайсет статии, преди да те хване срам от написаното. От опит ти го казвам, винаги така ти се получава.

    Коментиран от #57

  • 57 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Мидо бисерна...":

    Не знаеш кога да спреш, нали? Най-нелепото е да обвиняваш в лъжа учените, уикипедия и всичко, което не ти изнася. А формулата дали е грешна и тя:
    1 T = 1 kg•s–1•C–1
    Вече не ми е смешно, а ми е жал за теб. А сравнението ти с водата беше поредната идиотщина, защото мерната единица Тесла не е теглото, а плътността - т. е. както водата увеличава налягането си на големи дълбочини, така и силата на на магнитното поле се увеличава, колкото е по голям магнита. Щом не може да схванеш толкова елементарни неща, то как ли ще схванеш, че ставаш за смях на всички?
  • 58 Функционално неграмотен си. Доказано!

    0 0 Отговор
    Заради неграмотността си, дори не знаеш какво си написал нали? Тези килограми не се отнасят за тегло, а за сила! И не се отнасят за теглото на магнита, а за силата, която упражняват. Колко килограма ще задържи един магнит зависи от площта на полюсът му, умножено по плътността на магнитното поле, а не от теглото на магнита. Неслучайно правят неодимовите магнити във формата на монета. Не им трябват килограми, а площ.

    Коментиран от #59

  • 59 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Функционално неграмотен си. Доказано!":

    Прозрачен си ми и знаех, че точно това ще напишеш и за пореден път ще се опиташ да се измъкнеш, опитвайки се да ми припишеш неща, които не съм казвал. Значи излиза, че според теб магнит с тегло 2 грама ще ускори тяло с тегло 1 кг, толкова бързо, колкото ще го ускори и магнит с тегло 12 кг. Уникално!!! Нямам повече въпроси господа съдебни заседатели, обвиняемия е напълно невменяем!!!

    Коментиран от #60

  • 60 Функционално неграмотен си. Доказано!

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Антиелектрика":

    Това го твърдиш ти! Аз твърдя нещо съвсем различно. Ако имаш магнит с диаметър на полюса 5 сантиметра и дебелина един сантиметър, то той ще упражни точно такава сила, върху тяло с тегло един килограм, колкото и магнит с диаметър 5 см и дебелина (височина на цилиндъра) 10 сантиметра, ако двата магнита имат плътност на магнитното поле 1Т. Пак погледни какво се означава с Tesla.

    Коментиран от #62

  • 61 Антиелектрика

    2 0 Отговор
    Да, така е от 0 до 300 км/ч за 11.8с. и максимална скорост 415 км/ч, но ако искате да измине 650 км с едно зареждане карайте с 80 км/ч по равен път без насрещен вятър.

    Коментиран от #63

  • 62 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Функционално неграмотен си. Доказано!":

    Приключвам с този цитат от Уикипедия за определението за 1 Тесла: "Магнитното поле на голям подковообразен магнит е 1 милитесла (0,001 T);
    Голям 12-килограмов магнит на високоговорител осигурява поле с напрегнатост 1 T в междината за бобината на мембраната". А ти си разправяй как това е лъжа, учените в Единбург са корумпирани, а от ААА нищо не разбират.
  • 63 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Антиелектрика":

    Теб ще те помоля да не ми ползваш ника.
  • 64 Функционално неграмотен си. Доказано!

    0 0 Отговор
    Пак да те попитам имаш ли интернет? Да беше отворил някакъв линк за неодимов магнит и да видиш колко Тесла е. Ето ти линк към магнит с диаметър 1мм и дебелина 1мм, https://www.magnet-shop.com/neodymium/discmagnets/discmagnet-1.0-x-1.0-mm-n45-nickel-holds-25-g

    Ако отвориш спецификациите ще видиш колко Тесла е. Понеже обикновено не отваряш линковете, а просто продължаваш да плещиш глупости, този магнит е с 1.32-1.37Т.

    По твоята логика, би следвало магнит с диаметър 100 милиметра и дебелина 15мм с тегло 570g, да има много повече Тесла в спецификациите. Я да видим https://www.magnet-shop.com/ferrite/discmagnets/discmagnet-100.0-x-15.0-mm-y35-ferrite-holds-11-kg. Тези нещо не са чели Уикипедия, или поне твоите гениални мисли! Отваряме description и виждаме ≥ 0.41Т. Сега оставям на тебе да обясниш, защо малкият магнит има повече Тесла, а може да задържи само 25 грама, а пък големия, задържа 11кг? Нали според тебе площта нямала значение, а само колко Тесла е магнита, колко Тесла е магнита зависело от теглото му? Твоята теория май няма никаква връзка с практиката, а?

    Коментиран от #65

  • 65 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Функционално неграмотен си. Доказано!":

    Ти верно ли не проумяваш, че данните за магнитите се дават за килограм? Само ти може да твърдиш, че 2 грама магнит и 12 килограма магнит имат еднаква напрегнатост на полето - 1 Тесла. Писна ми от теб, честно. Ходи се лекувай, моля те.

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Питам, но този път чакам отговор!

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Антиелектрика":

    Нали каза че си измервал плътността на магнитното поле на компресор на хладилник. Да те питам на колко килограма калибрира уреда? Ти осъзнаваш ли какво означава плътност/напрегнатост? Ако се върнем към водата, бих направил аналогия със скоростта с която се движи водата в тръба. Ако скоростта е една и съща в две тръби с различен диаметър, едната с напречно сечение 1мм², а другата с диаметър 100мм², то дебитът на едната ще е сто пъти по-голям от другия. Същото е и с плътността на магнитното поле. В една тема се опитвах да ти обяснявам за дължина на проводници, и защо заради дължината на кабела на зарядното, най-висока напрегнатост на магнитното поле може да се измери именно при зареждане на електромобила, въпреки че мощността при ускорение е много по-голяма, спомняш ли си? Елементарна физика... Да ми цитираш колко тесла си измерил, без да споменеш площта на излъчване и разстоянието на измерване е някаква безсмислена величина.

    Коментиран от #68

  • 67 Питам, но този път чакам отговор!

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Антиелектрика":

    Бонус въпросче. Да ми дадеш линк за някой друг, който твърди, че напрегнатостта на магнитното поле се отнася за килограм магнит? Много интересно, как измерват напрегнатостта на електромагнитите, която може да се изменя с промяна на тока? Тях на какви килограми ги смятат?
  • 68 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Питам, но този път чакам отговор!":

    Спри се, че вече тотално се изложи. Имай малко достойнство. Ето реално измерване на слушалки и магнитното поле в тях: https://www.youtube.com/watch?v=hht9ExlgYfs Това са хиляди пъти по-ниски нива от 1 Тесла. Що за същество си? Наистина не мога да разбера колко си неадекватен? Наркозависим ли си, че не може да асимилираш елементарни неща и отричаш всички клипове и статии?
  • 69 Функционално неграмотен си. Доказано!

    0 0 Отговор
    Я да ми припомниш какво значеше абревиатурата EMF и има ли тя почва при постоянните магнити? Хайде да потърсиш по-подходящи клипчета, а?

    Коментиран от #70

  • 70 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Функционално неграмотен си. Доказано!":

    Спри се вече, луд ли си или си нагъл??? Това са твои думи, които са най-голямата ти глупост фор евър: Публикувано във факти.бг: "После няколкото Tesla, на неодимовият магнит в слушалката на мобилният ти телефон, който доближаваш на милиметри от главата си". Сляп ли си, че не виждаш измерванията в началото? Нагъл ли, че обявяваш за лъжа написаното в статията на уикипедия: "Магнитното поле на голям подковообразен магнит е 1 милитесла (0,001 T);
    Голям 12-килограмов магнит на високоговорител осигурява поле с напрегнатост 1 T в междината за бобината на мембраната"! Хайде вече да се разкараш, а??? Ти си напълно луд!!!

    Коментиран от #71

  • 71 И балъци за милиони

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Антиелектрика":

    Хванал си се за две изречения в Уикипедия и то написани само на един език. Помолих те да ми дадеш линк откъдето и да е, че теслите се измерват за килограми магнит. Помолих те да ми цитираш същите тези глупости за големите или тежките магнити от английската версия на Уикипедия. Помолих те да цитираш колко Тесла е плътността създадена от неодимов магнит. Помолих те да обясниш каква е разликата между плътност и сила. А ти продължаваш да ми цитираш някаква глупост написана в Уикипедия, отнасяща се до магнитна система, а не за полюс на магнит, като даже не е уточнено какъв е магнитът. После ми даваш линкове за електромагнитно излъчване при различни честоти, при положение че говорим за постоянни магнити. Отново не можеш да разбереш дори нито какво аз те питам нито ти какво говориш. В момента спориш, че струята от водоструйка с 200 бара налягане, е по-безвредна от струята на чешмата ти, защото от втората кофата се пълни по-бързо с вода.

    Коментиран от #72

  • 72 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "И балъци за милиони":

    Интересно колко ли още по-ниско може да паднеш? Твърдеше, че магнитното поле на слушалките е цяла 1 Тесла. Аз ти давах цитати, формули и да накрая клип с реално измерване, в което стойностите са хиляди пъти по-ниски. Какво искаш повече, за млъкнеш и да осъзнаеш колко си зле?

    Коментиран от #73

  • 73 Функционално неграмотен си. Доказано!

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Антиелектрика":

    Продължаваш да не правиш разлика между плътност на магнитното поле и сила на магнитното поле. Продължаваш да си мислиш за силата на магнитното поле, каквото реално измерват в клипа. Сто пъти ти обясних вече, че 50 пъти по-дълъг кабел има 50 пъти по-силно излъчване, въпреки че като измериш с гаус метъра, един 10 см кабел (между инвертора и батерията) и един 5м метров кабел(този на зарядната станция), имат една и съща плътност на излъчване. На разстояние от един метър от двата кабела, измерването няма да покаже едни и същи резултати, въпреки че плътно до кабела са измерени едни и същи стойности. След 1000 примера дано го схванеш. Същото е като с температурата на нажежаемата жичка на крушката. Въпреки хилядите(около 3000) градуси, тя не може да стопли стаята, както ще я стопли подовото отопление със своите 30 градуса, въпреки че разликата в интензитета на излъчване е 100 пъти в полза на крушката.

    Коментиран от #74

  • 74 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Функционално неграмотен си. Доказано!":

    Не ме вълнуват свободните ти съчинения. Аз показах каквото трябва. Сега или ми покажи реално измерване на едната или двете слушалки с показания няколко Тесли или просто ми се разкарай.