Отидете към основна версия

16 098 33

Предно стъкло срещу 15 куршума (ВИДЕО)

  • полиция-
  • стрелба-
  • заподозрян-
  • сащ

Полицай изстреля поне 15 куршума в предното стъкло на краден Nissan Altima, но то остана цяло. Случаят, предизвикал противоречиви реакции в САЩ заради подозрение в превишаване на служебните права, е заснет от камера в патрулката на ченгето, съобщава Arkansas Democrat-Gazette.

В записа се вижда как офицер Чарлз Старкс започва да стреля по заподозрения Брадли Блекшър, след като той не се подчинява на заповедите да излезе от колата, потегля и бута леко полицая. Озовал се на капака на колата, Старкс изпразва почти целия пълнител на пистолета си в предното стъкло, но то остава здраво, макар че част от куршумите все пак проникват.

Откраднатият автомобил спира едва след удар с патрулката на втори полицай. Брадли Блекшър е обявен за мъртъв на местопроизшествието, а спътничката му се отървава без наранявания.

На специална пресконференция от полицията в Литъл Рок съобщават, че полицаят е отстранен от длъжност. Вътрешното разследване установило, че от 2015 г. насам Чарлз Старкс е порицаван най-малко 10 пъти, а през 2016-а дори е бил пред уволнение заради скандал в кино.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини