16 Март, 2019 12:06 16 084 33

Предно стъкло срещу 15 куршума (ВИДЕО)

  • полиция-
  • стрелба-
  • заподозрян-
  • сащ

Полицай изстреля поне 15 куршума в предното стъкло на краден Nissan Altima, но то остана цяло. Случаят, предизвикал противоречиви реакции в САЩ заради подозрение в превишаване на служебните права, е заснет от камера в патрулката на ченгето, съобщава Arkansas Democrat-Gazette.

В записа се вижда как офицер Чарлз Старкс започва да стреля по заподозрения Брадли Блекшър, след като той не се подчинява на заповедите да излезе от колата, потегля и бута леко полицая. Озовал се на капака на колата, Старкс изпразва почти целия пълнител на пистолета си в предното стъкло, но то остава здраво, макар че част от куршумите все пак проникват.

Откраднатият автомобил спира едва след удар с патрулката на втори полицай. Брадли Блекшър е обявен за мъртъв на местопроизшествието, а спътничката му се отървава без наранявания.

На специална пресконференция от полицията в Литъл Рок съобщават, че полицаят е отстранен от длъжност. Вътрешното разследване установило, че от 2015 г. насам Чарлз Старкс е порицаван най-малко 10 пъти, а през 2016-а дори е бил пред уволнение заради скандал в кино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dido

    66 5 Отговор
    Или Японците правят добри стъкла или Американците не правят добри куршуми.

    Коментиран от #7, #14, #31

  • 2 61616

    51 18 Отговор
    По скоро ченгето напълно гащите, че колата го бутна с 5км/ч и като падна после не мога да стане от шок!
  • 3 American

    16 6 Отговор
    Dreams 😂
  • 4 Aggag

    55 13 Отговор
    И първия изстрел беше след като леко подпря тюлена ... Явно там се стреля като на сватба - без предупреждение и навсякъде

    Коментиран от #20, #22

  • 5 Гьотверен

    68 14 Отговор
    Изживейте американската мечта,само внимавайте да не ви гръмнат защото не сте си извадили ръцете от джобовете.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    72 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гьотверен":

    -Колата там ли е? - Там е
    -Крадеца избяга ли? - Не
    -Ще краде ли пак? - Не
    Как ли би се развила случката в България?
  • 7 ррррррр

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "dido":

    Има си производители на бронирани стъкла и в България. Има си различни класове на защита за бронираните стъкла. Клипа го гледах на тагадък, но не видях пряко какви са пораженията по стъклото. От камерата на втората полицейска кола се виждаха 3-4 спуквания, но то дори и да не е бронирано, челното стъкло си е поне триплекс /бронираните стъкла са с повече пластове и са дебели от над 1 и до около 3 см-поне които аз съм виждал/ и си запазва формата дори и пробито. За мен заглавието тук е подвеждащо и американците вероятно са коментирали стрелбата, а не стъклото.
  • 8 Boxer

    73 21 Отговор
    Полицая беше прав. Каза му да излезе от колата, ония - няма да изляза! После реши да бута полицая, това е прикосновение и нападение над униформен, със МПС . Полицая е към 100 кила, колата към 1800 кг. Опит за убийство на полицай. Случая е ясен!

    Коментиран от #11

  • 9 Брат ми

    29 2 Отговор
    Пуцай куме.Браво.
  • 10 ААА

    48 3 Отговор
    Дайте медал на полицая , и го повишете в длъжност. Поне 40% от автокрадците, биха се отказали моментално от "занаята" след гледането на това видео.
  • 11 Public Owner SkinHead 14 88

    60 2 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Абсолютно вярно. Искам да добавя и факта, че полицая изобщо не е уволнен, а е пуснат в административен отпуск, който е платен и е 30 дни. Такъв отпуск се дава на всеки полицай в САЩ който е стрелял докато си изпълнява служебните задължения. Щом тук медиите почнаха с такива манипулации, очевидно искат да си мислим че в САЩ едва ли не вече не може да се стреля. Статията е изопачена и лъжлива.
  • 12 Zzz

    9 5 Отговор
    Колата със сигурност е автоматик. Изтървал я е.
  • 13 нервен

    28 2 Отговор
    Ха там полицая е полицай ...няма тън-мън ...
  • 14 eдин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "dido":

    И двете
  • 15 Опа

    6 13 Отговор
    Много страхливи, полицайчета! Имат закони !
  • 16 Работещ

    7 29 Отговор
    Най лошото което чета в коментарите 8и 11 е ,че това са тролове,по лошо ако са полицаи.Искренно се надявам това което гледах,да е сценарий на някой болен мозък.Този автомобил е без изход и няма причина полицая да се излага на риск с тези си действия.Полицая съзнателно подвежда с действията си към този край.Накратко извършва по голямо престъпление от проверявания!!!Може да обездвиже колата.Може да изкара проверявания със сълзотворен газ, да го спре с електрошок...

    Коментиран от #27

  • 17 ASD

    15 17 Отговор
    Вместо да стреля в гумата или капака, полицая директно разстреля водителя. Не е ясно дали колата започва да се движи преди или след първия изстрел. на мен ми изглежда ,че още с първия го убива, а после тялото се отпуска и настъпва педала, като задвижва колата. Напълнилият гащите полицай обаче изпразва целия пълнител в водача.
    Виковете че има оръжие са след като водача е застрелян и колата е излезла извън полезрението на камерата, което е доста съмнително.
    САЩ са на първо място по брой на убити хора в света от полицаи, на глава от населението!!! Явно е че голяма част от тях са невинни.

    Коментиран от #24, #25

  • 18 слушал

    9 2 Отговор
    Някой въобще разбрали, че онзи е имал пистолет?
  • 19 LEGIONARIVS

    5 8 Отговор
    съвсем обикновено стъкло, на решето заедно с водача, полицайчето е дребна страхлива душица и не е за тази професия!
  • 20 $$$$$

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Aggag":

    А кога да стреля,когато го прехвърли през тавана ли?на място и това е
  • 21 vasik atanasova

    5 2 Отговор
    американски полицаи пълни щматки
  • 22 vasik atanasova

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Aggag":

    абсолютно
    кво мишка
    веднага убива човека
    за добър ден или здравей убива
    слаба и лабилна психика
  • 23 Прост

    3 3 Отговор
    Аман от ченгета
  • 24 сдсфг

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "ASD":

    А случайно да ти пина през малкия ти мозък че именно този “невинния”може да е убил преди това някого за да го гонят полицаите значи е извършил престъпление
    Да не мислиш че за кеф го гръмнаха
  • 25 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "ASD":

    Тц, не си прав. Чел съм за случая в техните медии - колата е крадена, имали са повикване и онзи е бил въоръжен. Това го потвърждава и момичето, което е било в колата, стопаджийка един вид. В случая са имали въоръжен престъпник, който отказва да излезе и тръгва да бяга.
    За жалост има подобен случай с младежи, където наистина полицаят е изрод - пристига на сигнал за купон и се мята на кола кабриолет с 4 младежи, които естествено напускат купона. Там се мята през калника, демек въобще не е на пътя на колата и застрелва детето и после също твърди, че се бил опасявал за живота си... Явно това е някакво заучено поведение, но тук има въоръжен престъпник.
  • 26 Работещ

    0 7 Отговор
    По логика на някои пишещи тук следва, когато цивилен униформен (въоръжен)бъде спрян от униформен, първия следва да стреля. Видял "оръжие", не е повярвал за истинността на униформата и го е гръмнал за да не го гръмнат!?
    Колата е без изход.Никой не съобщава за заложници!!Полицая в тази СЦЕНА е по голям престъпник от" въоръжения " крадец!
    Ако тук има представители на власта, които носят огнестрелно оръжие ,и пишат подбуди към самоуправство, мигновено да си предадат оръжията и потърсят специализирана помощ!
  • 27 Boxer

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Работещ":

    Аз съм високо платен трол на българската полиция. За всяка буква ми плащат по10 лв. Хвана ме! ;) . Значи , да бил използвал тейзър или спрей през затворените стъкла ? Развесели ме в неделя сутрин, а пък изкарах и някоя друга стотачка : )

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Boxer

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Напуснал МВР":

    Спред мен проблема идва с установяването на комунизма у нас. От тогава бг милиционера/ полицая винаги трябва да внимава да не закачи някой "НАШ" човек (СМЧ - силно мой човек ). Полицията в Бг е с вързани ръце и под външното влияние на Западните ни Партньори, за да ни е слаба държавата. В САЩ и Русия, полицаите нямат такива проблеми, за.това и полицията им е силна.
  • 30 Пепино

    3 3 Отговор
    Абе не беше нужно да го застрелва! Можеха да го преследват и да го задържат по по културен начин
  • 31 от какво ли е умрял

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "dido":

    Публикувано във факти.бг: "Брадли Блекшър е обявен за мъртъв на местопроизшествието...."
    А относно заглавие-статия-реалността, то е типично за сайта.
  • 32 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    При 326 милиона население, около 45 националности и тая огромна територия просто не е възможно, да нямат и голям престъпен /криминален / контингент. Какво означава "смел" , и какво " страхлив" полицай ? Знам какво е жив полицай, и какво е мъртъв полицай ! За това ми е интересно, колко убити полицаи и колко ранени има в Щатите само за миналата 2018 година ? Тогава вече ние, които сме на много хиляди километра от тая земя и нямаме понятие от живота и нравите там, да бъдем категорични с оценките си....!!!
  • 33 Работещ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Boxer":

    Нека първо се съсредоточиш върху концентрацията си и четеш до край ,как може да го изкара(един от начините).Информация свързана с теб не съм изисквал.Полицая очевидно извършва престъпление !Има и мотив за това.Видно безполезно си се напрегнал.Не очаквай внимание!